StoryEditorOCM
NogometRendulić na krivoj klupi

Gorica u Šibenik stiže bez najboljeg igrača, Sahiti poručuje: ‘Oni nisu samo Kristijan Lovrić, napravit ćemo sve da tri boda ostanu na Šubićevcu‘

Piše Krešimir Gulin
30. rujna 2021. - 13:30

U prošlom kolu Osijek je prekinuo stopostotni niz Šibenčana, koji su do dolaska Bjeličine momčadi, na Šubićevcu imali skor tri od tri. Momčad trenera Maria Rosasa još uvijek je u dugoj seriji uzastopnih domaćinstava, koja će trajati do konca listopada, a na pobjedničku stazu se žele vratiti već protiv Gorice.

Dakle, na tom putu će im stajati bivši učlitelj Krunoslav Rendulić, koji je punu trenersku afirmaciju doživio baš na Šubićevcu. Podsjetimo, Rendulić je uveo Šibenik u 1.HNL i u premijernoj sezoni čvrsto utabao put ostanka u lgi. Međutim, to nije bio dovoljno kolumbijskim vlasnicima koji su mu udijelili već opjevani otkaz SMS porukom, nakon nekoliko uzastopnih lošijih rezultata.

Baš u vrijeme kad je Rendulić odlazio na Šubićevac je stigao krilni napadač Suad Sahiti. No, zato je njegov brat Emir doživio igračku renesansu pdo Rendulićevom trenerskom palicom

- Nismo dugo zajedno bili u Šibeniku ja i Rendulić. Ali, znam da je na Šubićevcu radio dobar posao, jednako kao što ga radi u Gorici. On jako dobro zna ovdašnji mentalitet i što može očekivati na Šubićevcu.Međutim, ne zamaramo se mi toliko Goricom i Rendulićem. Zaista smo dobro radili tijekom tjedna, želimo odigrati dobru utakmicu protiv kvalitetnog protivnika i učiniti sve da tri boda ostanu u Šibeniku- kazao je stariji brat Sahiti.

Rendulić u Šibenik dolazi s nešto više sijedih nego što ih je imao prije 15-ak dana jer je u međuvremenu doživiodva šokantna poraza (Osijek i Rijeka). Na ruku mu ne ide ni podatak da će kontra Šibenika zaigrati bez najboljeg igrača Kristijana Lovrića:

- Ha, mi smo u problemu s izostancima igrača od početka sezone- nasmijao se na našu konstataciju trener Narančasth Rosas.

Suad Sahiti je dodao:

- Nemojte misliti da je Gorica samo Lovrić, imaju oni još dosta kvalitetnih nogometaša- veli krilni napadač Narančastih.

Budući da i Šibenik i Gorica igraju atraktivno i napadački čini se da bi navijači mogli uživati:

- Ne sumnjam da će biti dobra utakmica. Neka bude puno golova, neka naši navijači guštaju, ali samo da bodovi ostanu na Šubićevcu- govori Sahiti.

Dojam je da Španjolac Rosas neće puno mijenjati udarnu postavu, to više što mu igrači koji su ušli s klupe protiv Osijeka nisu donijeli pomak na bolje:

- Znate, nije uvijek lako ući s klupe, no bilo je utakmica u kojima su i Bačelić- Grgić i Attys i Torres i neki drugi igrači donijeli kvalitetu više. Sezona je duga, bit će ozljeda, kartona... i svi će dobiti prigodu. da uglavnom igramosamo jednu utakmicu tjedno, pa se udarni igrači imaju dovoljno vremena odmoritiSvi igrači su spremni, osim Bilića, Jhingana i Močinića, koji imaju zahtjevnije ozljede. Bez obzira kojih 11 istrči siguran sam da će dati sve od sebe- istaknuo je Rosas.

Vjerojatni sastav Šibenika(4-2-3-1): Rogić- A. Jakoliš, Perić, Batarelo, Mina- Ćurić, Rak- Sahiti, Marin, M.Jakoliš- Delić.

Utakmica Šibenik-Gorica igra se u petak u 18 sati. Sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

28. travanj 2024 13:56