StoryEditorOCM
NogometProblemi na Šubićevcu

Dvojica igrača odstranjeni iz momčadi: ‘Mi ne plačemo za razliku od nekih‘

Piše Davor Trutin/SN
29. travnja 2023. - 08:41

Za razliku od gostovanja kod Lokomotive, nogometaši Šibenika uoči dugog puta za Pulu ipak su u autobus za istarski poluotok ušli s puno više dobrog raspoloženja. Pobjeda i dobra igra protiv Belupa unijeli su ponovno nove količine optimizma.

- Mislim kako će nam ta predstava dati samopouzdanje za nastavak sezone. U zadnjih pet kola ulazimo bodovno izjednačeni s Goricom. Naš raspored nije nimalo lagan, no ne želimo gledati odveć u budućnost. Fokusiramo se na Istru jer je za nas to trenutačno najvažnija utakmica. Cilj nam je ostati u ligi. Ako smo dvaput mogli dobiti Dinamo, to znači da možemo igrati protiv svih. Samo moramo biti koncentrirani. Ne samo momčad i stručni stožer, već svi u klubu da izvučemo maksimum iz preostalih pet kola, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti - kazivao je na presici prije polaska za Pulu trener Damir Čanadi.

Na Drosini ga čeka suparnik koji se još nada Europi, s kojim su ove godine odigrali tri dosadne utakmice bez pogodaka. No, i jedni i drugi sada traže bodove, koji su im (pre)važni u njihovim planovima.

- I taj podatak govori kako nas očekuje teška, “uska” utakmica. Susreću se dvije ekipe sličnih filozofija, ali mi idemo u Istru po bodove - ne krije plan Čanadi. A na tom putu, uz kvalitetnog domaćina, stoje i kadrovski problemi.

- Opet smo bez oba lijeva beka Kvesića i Mine. To je situacija koja nam se ponavlja već nekoliko tjedana. No, imamo Mesu kao moguću zamjenu. Imamo čak i opciju s Araijem, koji je iskoristiv na više pozicija. Na žalost, morat ćemo vjerojatno opet mijenjati sastav. U Puli ćemo igrati treću utakmicu u tjedan dana. Igrači su silno umorni, neki su u četvrtak jedva stajali na nogama. Svi imamo sličan raspored, ali ne plačemo zbog toga, za razliku od nekih drugih - ističe Čanadi.

Novinari su potom pitali šefa struke što je s Čopom, kojeg nije bilo u kadru ni protiv Belupa, a ni sada uoči Pule.

- Odlukom kluba Čop i Vidović nisu u sustavu prve momčadi. Oni treniraju odvojeno - samo je kratko odgovorio Čanadi.

27. travanj 2024 20:11