StoryEditorOCM
NogometDoma je najljepše

Duje Ćaleta Car u rodnim Bilicama čeka transfer u Leipzig- hit Bundeslige

Piše Josip ČALETA-CAR
15. siječnja 2017. - 19:15

Mladi hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta Car blagdane je proveo u krugu svojih najdražih, što mu je zasigurno dobro došlo, s obzirom da je iza njega jedna naporna polusezona prepuna uspona i padova. Završnicu protekle godine svakako želi što prije zaboraviti, jer su ga ozljede i bolest udaljile od mjesta u početnoj postavi koje je član već dužeg vremena, no ipak u vrijeme blagdana svakako je najvažnije da je među svojim najmilijima.
– Blagdane kao i svake godine provodim u krugu svoje obitelji i prijatelja, napunio sam baterije i odmorio se i fizički i psihički. Mislim da su obitelj i prijatelji nešto najvažnije u životu i svaki slobodan trenutak pokušavam provesti s njima jer ih rijetko viđam tijekom godine.

Kakav je advent u Salzburgu?
– Salzburg nije veliki grad poput Beča, ali svake godine je lijepo uređen i ugođaj je uistinu svečan i lijepo je to vidjeti jer me podsjeća da je došlo vrijeme Božića, što stvara toplinu oko srca, a na određen način najavljuje i obiteljsko okupljanje.
Vratimo se nogometu, jesi li očekivao poziv za turnir u Kini na koji je trebala otputovati A reprezentacija?
– Pa nadao sam se da ću biti na popisu izbornika Čačića, ali to je njegova odluku koju ja naravno poštujem, a na meni je da učinim sve kako bih izborio mjestu na idućem reprezentativnom popisu.
Zasigurno bi završnicu godine iza nas želio što prije zaboraviti?
– Poklopilo mi se par nezgoda u kratko vrijeme, prvo ozljeda koja me izbacila iz stroja, a nakon toga sam se odmah i razbolio tako da je peh isključivi razlog manjoj minutaži. Sad sam potpuno spreman zauzeti svoje mjesto u momčadi i uvjeren sam da ću se izboriti na pripremama za svoje mjesto. Kući sam napunio baterije i sad sam potpuno spreman za daljnje izazove koje ova nova godina nosi. Stigne se vidjeti i prijatelje, pogledati što ima novo u mojim Bilicama, tako da se zadovoljan vratim u Salzburg.

Hrvatski mediji već te naveliko sele u Leipzig, ima li u tome istine?
– Pa svakom igraču je lijepo čuti da ga se povezuje sa velikim klubovima, i meni to naravno godi, RB Leipzig je sjajno organiziran i ima fantastičnu mladu ekipu, ali ja o tome nemam nikakve informacije. Što se mene tiče, ja sam prezadovoljan u Salzburgu i koncentriran sam isključivo na napad na titulu sa Salzburgom u drugom dijelu sezone.
Kakvi su planovi za budućnost?
– Iskreno, ja sam u Salzburgu presretan, klub je fantastično uređen i ništa mi ne fali. Sigurno da je moja ambicija jednog dana neka jača liga, ali ne žuri mi se i zasad sam koncentriran isključivo na Salzburg u kojem istinski uživam.


Odlazak u inozermstvo je dvosjekli mač
Viđaš li se sa kime od bivših suigrača, što bi im predložio, odlazak u inozemstvo ili još koju sezonu u Hrvatskoj?
– Čujem se sa nekim suigračima iz vremena dok sam igrao u Šibeniku, od sadašnje ekipe sa samo par domaćih momaka jer se puno ekipa promijenila otkad sam ja otišao. Pa odlazak u inozemstvo je uvijek dvosjekli mač, sigurno da financijski naši igrači u inozemstvu puno bolje prođu, ali također vani se puno teže izboriti za svoje mjesto u momčadi negoli je to u našim klubovima. Ovim putem još bih svim čitateljima poželio sretnu i uspješnu 2017. godinu.


Sjajna atmosfera na 'Četiri kafića'
Nastupio si na turniru 'Četiri kafića' u Splitu. Znamo da ti mali balun nije stran, kakav je osjećaj bio nastupiti?
– Moram reći da mi je bilo prelijepo i drago mi je što sam pozvan da nastupim, atmosfera je uistinu bila sjajna, mnogi odlični igrači su bili tu i uvijek je lijep osjećaj kada je uz sve to turnir humanitarnog karaktera. Žao mi je što nismo osvojili turnir, ali bitno je da smo mogli pomoći humanitarnoj akciji.

27. travanj 2024 14:16