StoryEditorOCM
NogometNogomet

Drugoligaški i dalmatinski derbi na Šubićevcu pred TV kamerama: Filozofija 'narančastih' je jasna- oni idu po novu pobjedu

27. rujna 2019. - 14:03

Nogometaši Šibenika i Solina u subotu će na Šubićevcu igrati pravi dalmatinski, ali i drugoligaški derbi. Naime, 'narančasti' su lideri 2.HNL, a Solinjani jedina neporažena ekipa u ligi. U današnjoj utakmici oba takmaca imaju svoje jasne interese. Domaćini žele nastaviti pobjednički niz na Šubićevcu (Hajduk 2, Osijek 2, Hrvatski dragovoljac), dok gosti žele barem još jedan novi bod na svom kontu:

- Solin je dobra ekipa, koja je odlično ušla u sezonu. Oni će biti dobar ispit za nas da vidimo u kakvom smo stanju. Međutim, nemamo mi što puno filozofirati već nastojati biti što dominantniji i ići na pobjedu, budući da ganjamo prvo mjesto na tablici- kazao je Toni Španja, veznjak Šibenika.

Njegova momčad je već neko vrijeme u ritmu igranja srijeda- subota, no on se ne boji umora:
- Odradili smo tako dobre pripreme da nam igranje svaka tri dana ne bi trebalo predstavljati problem. Pogotovo kad igramo na našem terenu, pred našom publikom- veli Vodičanin u narančastom dresu, koji će u subotu u manveru Šibenika zamijeniti Marka Bulata, koji ima tri žuta kartona.

Osim mladog reprezentativca, trener Šibenika Krunoslav Rendulić neće moći računati ni na Josipa Maleša:
- Prije svega, čestitao bih igračima na uvjerljivoj pobjedi u šesnaestini finala Kupa u Požegi (5:1). U toj utakmici smo napravili 4-5 rotacija i odmorili neke igrače, tako da Solin dočekujemo spremni, premda se događaji odvijaju tako brzo da nemamo vremena ni za pravi trening ni pripremu. Svjesni smo da nam Solin neće biti nimalo laka prepreka. No, u našem planu je sve jasno- idemo na pobjedu- poručio je Rendulić.

Solinjane na Šubićevac dovodi sinjski stručnjak Boris Pavić, koji je dio igračke karijere proveo u Šibeniku. Inače, Pavić radi jako dobar posao kraj Jadra:

- Bodovni komoditet daje mi za pravo vjerovati kako će utakmica Šibenika i Solina biti prava nogometna fešta. Inače, utakmice tih dvaju takmaca po tradiciji su neizvjesne. Nema dvojbe kako je Šibenik favorit za osvajanje 2.HNL što je potvrdio svojim igrama u prvih šest kola. Međutim, i mi smo zadovoljni učinjenim i stanjem u kojem dolazimo na Šubićevac. Vjerujem kako ćemo se svojim ponašanjem i izvedbom dopasti šibenskim ljubiteljima nogometa koji itekako dobro znaju što je pravi nogomet. Naravno, to ne znači da u Šibenik dolazimo s bijelom zastavom. Dapače, cilj nam je nastavak pozitivnog niza, a budući da igramo na Šubićevcu, bili bismo zadovoljni i bodom- izjavio je Pavić.

Utakmica Šibenik- Solin počinje u 14,30 sati, uz izravan TV prijenos na HNTV-u.

27. travanj 2024 10:22