StoryEditorOCM
Nogometlova do krova

Dalić razmišlja kako protiv Rusa, a Savez zadovoljno trlja ruke: titula bi HNS-u donijela fantastičnu zaradu

4. srpnja 2018. - 10:25

Dok izbornik Zlatko Dalić mora smisliti način, taktiku kako da domaćine Svjetskog prvenstva Ruse “pošalje kući”, u Hrvatskom nogometnom savezu između ostalog već mogu zadovoljno trljati ruke ne samo zbog uspjeha reprezentacije, nego i uslijed s tim povezanih odličnih financijskih rezultata.
Naime, prolaskom Hrvatske u četvrtfinale SP-a Savez je već zaradio 17,5 milijuna dolara! “Prevedeno” u kune oko 110 milijuna kuna.
HNS je zaradio 9,5 milijuna dolara samo za plasman u Rusiju, od toga osam kao dio nagradnog fonda te još milijun i pol kao naknadu za smještaj i troškove boravka i treninga u Rusiji (kamp). Još četiri milijuna dolara Savez je zaradio za plasman u osminu finala. A još toliko, četiri, i za plasman u četvrtfinale, za toliko je račun Saveza deblji nakon što je u ruletu jedanaesteraca Hrvatska svladala Dansku. Šut Rakitića s bijele točke bio je dakle, između ostalog, težak i oko 25 milijuna kuna. Dakle, HNS će po trenutnoj situaciji biti bogatiji za najmanje 16 milijuna dolara od nagradnog fonda, plus još milijun i pol za troškove.
A Savezu se smiješi i još barem šest milijuna dolara, odnosno još čak oko 38 milijuna kuna, u slučaju da “kockasti” svladaju Rusiju i plasiraju se u polufinale. Tada bi zarada HNS-a bila čak oko 150 milijuna kuna! Dvadesetak milijuna eura. No, prolaskom u polufinale otvaraju se i vrata ne samo dolaska do medalje, bilo koje, nego i do fantastične zarade.
Reprezentacija koja na koncu završi kao četvrta momčad svijeta otići će u domovinu bogatija za 22 milijuna dolara (dakle 23,5 milijuna s naknadom za troškove), a sastav koji na koncu osvoji treće mjesto s 24 milijuna dolara (25,5 milijuna). Poraženi finalist bit će bogatiji za 28 milijuna dolara (29,5 milijuna), a prvak svijeta otići će u domovinu s računom debljim za čak 38 milijuna dolara (39,5 milijuna s naknadom za nastup). Ako bi Hrvatska kojim slučajem osvojila SP, HNS bi zaradio gotovo 250 milijuna kuna! 

28. travanj 2024 15:50