StoryEditorOCM
Nogometnakon udarca solde

Dalić otkrio da Livaja neće igrati protiv Saudijske Arabije: ‘Imali smo mali problem s njim...‘

Piše Andro Polić/SN
15. studenog 2022. - 16:08

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se u Rijadu gdje će u srijedu s početkom u 13 sati (15 po lokalnom vremenu) igrati prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom.

Bit će to posljednja provjera Vatrenih uoči početka Svjetskog prvenstva u Katru, a susret će se igrati na Prince Faisal bin Fahad stadionu.

Zlatko Dalić i njegovi izabranici u Rijadu će boraviti do petka kad imaju let za Dohu, a potom ih čekaju pripreme za Maroko s kojim 23. studenog otvaraju svoj nastup na Mundijalu (11h).

Drugu utakmicu na SP-u Vatreni će igrati protiv Kanade 27. studenog, a u posljednjoj utakmici u skupini čeka nas Belgija (1. prosinca).

Izbornik Dalić na današnjoj press konferenciji najavio je okršaj sa saudijskim reprezentativcima. Prvi je pred sedmu silu od 15.30 izašao Marcelo Brozović, pišu Sportske novosti.

- Sutra će biti dobra utakmici, borbena su ekipa, dat će sve od sebe. Moramo ući u utakmicu 100% i nema nam druge, naravno, nadam se pobjedi. Osjećam se jako dobro, krenuo sam zadnja dva tjedna, ušao sam u zadnje dvije utakmice za klub nekih 20-30 min. Sutra ću možda igrati malo više u dogovoru s izbornikom, imamo još par dana nakon Saudijske Arabije za pripremu i nadam se da ću biti spreman. Sigurno će nam ova utakmica poslužiti, bilo tko bude igrao mora dati sve od sebe, maksimalno i koncentrirano. Sutra ću odigrati vjerojatno 70-75 minuta, imam još par dana za pripremu nakon sutrašnje utakmice i nadam se da ću biti na 100%", rekao je Brozović.

Potom je pred novinare izašao izbornik Dalić.

- Utakmica je važna jer nam je priprema za Svjetsko prvenstvo, nadam se da ćemo dobro iskoristiti tu utakmicu, da napravimo dobar uvod u prvenstvo, nadam se dobroj utakmici i da ćemo se prikazati publici u dobrom svjetlu. Drago mi je osobno da sam došao ovdje sa svojom reprezentacijom.

- Došli smo odigrati utakmicu s dobrim suparnikom, pratim njihovu reprezentaciju i ligu. Puno se toga promijenilo otkad sam otišao iz Saudijske Arabije, očekujem tešku utakmicu, nadam se da neće biti ozljeda i da će obje reprezentacije odraditi dobar test. Saudijska Arabija je kvalitetan protivnik i želim im svu sreću na Svjetskom prvenstvu.

- Brozović će igrati malo više nego prije, potrebna mu je minutaža, koristit ćemo ga veći dio utakmice. Imali smo mali problem s Livajom koji ima malu ozljedu mišića od udarca iz prošle utakmice, poštedit ćemo ga današnjeg treninga i sutrašnjeg dvoboja. Svi ostali su zdravi. Nećemo kalkulirati s utakmicom, ali ćemo kalkulirati s minutažom, imamo pravo na šest izmjena, dat ćemo šansu onima koji su igrali nešto manje u posljednje vrijeme - rekao je izbornik pa objasnio zašto je došlo do promjene termina utakmice koja je prvotno trebala početi u 11 sati po hrvatskom vremenu (13 po lokalnom).

- Naša utakmica protiv Maroka je u isto doba. Htjeli smo prilagoditi termin prijateljske utakmice, s obzirom na to da će biti prevruće, s obzirom da je vrlo vruće u 13 sati, kako bi sačuvali nešto dodatne svježine u igračima.

Sutra je i poseban dan za senatora Domagoja Vidu.

- Vida će sutra upisati 100. nastup. Jako nam je bitan, kad netko dosegne 100 utakmica u reprezentaciji onda ulazi u legendu. On je svojim igrama, odnosom i veselom naravi donio puno toga dobroga u reprezentaciji. Želim mu još puno sreće, zaslužio je 100. utakmicu, on je dobri duh naše momčadi. Pravi profesionalac i ono što treba biti svaki igrač, on je primjer za to.

- Trebala nam je utakmica, Saudijska Arabija je slična reprezentacija kao Maroko. Pokazali su nam dobru volju i dobrodošlicu, potrošit ćemo ova četiri dana za dobru pripremu i blizu smo Katara ujedno.

- Rasporedit ćemo minutažu da svi budu u istoj potrošnji. Modrić će sigurno igrati, kao i Perišić, ali nećemo ih siliti da igraju cijelu utakmicu ili veći dio, ali bit će na terenu.

27. travanj 2024 20:01