StoryEditorOCM
Nogomettri koraka do raja

Carević u problemima pred važnu utakmicu, Narančasti ostali bez ‘pola‘ veznog reda

Piše Krešimir Gulin
11. svibnja 2024. - 10:23

Nogometaši Šibenika drže sudbinu u vlastitim rukama. Ili, na putu ekspresnog povratka u 1. HNL ovise sami o sebi. Računica je jednostavna. Narančasti moraju dobiti sve tri utakmice do kraja sezone.

Najprije, Vukovar i Dubravu na Šubićevcu, a onda i vjerojatno odlučujuću- Zrinski u osječkom Gradskom vrtu.

Šibeniku su ostala još tri koraka do raja. Trenutačno, trupe trenera Marija Carevića nezaustavljivo marširaju prema cilju. Šampionski gard pokazali su i u Sesvetama, gdje su nerijetko loše prolazili. Ovaj put, bila je to ‘laganica‘ na istoku Zagreba.

Glatkih 4:0, slično kao i na prošlom ‘kvrgavom‘ gostovanju u Dugopolju:

- Mogu biti zadovoljan jer smo ostvarili jedanaestu pobjedu u nizu. Naravno, i s rezultatom budući smo slavili s (4:0) protiv ekipe koja je četvrta na ljestvici. Ipak, nisam do kraja zadovoljan zato što mislim da smo u prvom poluvremenu trebali ‘ubiti‘ utakmicu s trećim golom. Kasnije smo opet ušli u neke pasivne napade, što se nama često događa kad osjetimo da smo dominantniji. Ali, opet ne mogu nikome ništa zamjeriti, ostavil smo Sesvete bez šanse i zabili četiri komada na kraju i to je ono što me veseli- kazao je Mario Carević, trener Šibenika, nakon uvjerljive pobjede u Sesvetama. 

image

Mario Carević

Jakov Prkić/Cropix

Kormilar Narančastih već gleda u budućnost. U nedjelju na Šubićevcu gostuje Vukovar. Momčad kojoj su uoči sezone predviđaliborbu za prvoligašku promociju. Međutim, ekipa iz ‘grada heroja‘ posustala je u utrci sa Šibenikom i Zrinskim.

Očito, Vukovarci se već ozbiljno spremaju za narednu sezonu. O tome svjedoči i angažman prekaljenog Branka Karačića, koji je preuzeo klupu Vukovaraca.

Dakle, jedan od najuspješnijih trenera Šibenika mogao bi zagorčati svom bivšem klubu. I ne bi to bilo prvi put. Ne tako davno Karačić je kao trener Varaždina ‘potukao‘ Šibenčane u borbi za 1.HNL.

No, u taboru na Šubićevcu sada brinu neke druge brige. Jedina loša vijest s gostovanja u Sesvetama je ta što je treći žuti karton dobio Robert Marijanović, koji je postao standardan u veznom redu s nedodirljivim Pozom.

image

Robert Marijanović (crni dres) u Sesvetama je dobio treći žuti karton

Josip Bandić/Cropix

Problem više treneru Careviću predstavlja činjenica što zbog operacije kile do kraja sezone neće moći računati na iskusnog Ivana Rocu.

Dakle, Šibenik je pred Vukovar ostao bez pola veznog reda, jer osim Poza Carević od klasičnih veznjaka na raspolganju ima samo Kamerunca Iyendjocka koji tek vata mehanizme Šibenikove igre.

Tko zna, možda Carević u manevar prekomandira i polivalentnog Gačića, koji je i u Sesvetama pokazao da se na njega može sigurno računati kad god ga se pošalje ‘u vatru‘:

- Imamo mi i još neki ozljedica, ali vjerujem kako ćemo to sanirati do nedjelje i utakmice s Vukovarom- otkrio je Carević.

23. svibanj 2024 11:17