StoryEditorOCM
NogometNogomet

Blijedi Šibenik poražen u Osijeku; "Narančastima" presudio eurogol Makedonca Todoroskog

1. ožujka 2019. - 20:20

Neuspješno je počeo šibenski proljetni lov na 1.HNL. "Narančasti" su se praznih ruku vratili iz srca Slavonije, što i ne čudi s obzirom na prikazanu igru u Gradskom vrtu. Jednostavno, puno toga nije štimalo u igri momčadi trenera Borimira Perkovića.

Prvih sat vremena ponudilo je jako malo uzbuđenja. Činilo se da gol može pasti samo iz neke kardinalne greške, ili fantastičnog poteza. I upravo je pobjednosni pogodak Osječana bio kombinacija tih dvaju faktora. Najprije je nadareni Bulat napravio nepotreban prekršaj, da bi Todoroski iz slobodnog udarca s 18 metara skinuo paučinu iz desnog gornjeg kuta Labrovićevog gola. Eto, tako će Makedonac, koji je iz skopskog Vardara stigao u Osijek ove zime pamtiti debi po dobrome.

Nakon vodstva Osječana, gosti su imali pola sata za popravak, ali su bili poprilično jalovi. Uspjeli su kreirati tek dvije ozbiljnije situacije za pogodak. U 85. minuti je nakon centaršuta Pecolaja glavom pucao Kukec, no domaći vratar Kukić se istaknuo paradom. U sudačkoj nadoknadi iz voleja je zaprijetio stoper Bilić, međutim loptao je otišla pored vrata.

Osim tih dviju prigoda, Šibenik je u 90 minuta još samo jednom ugrozio gol Osječana. Bilo je to u 3. minuti, kada je Prince ukrao loptu domaćim stoperima i šutirao nakon solo akcije, no na mjestu je bio osječki čuvar mreže.

U svakom slučaju, Šibenik je u prvom proljetnom kolu pokazao premalo za ekipu koja se bori za naslov prvaka i ulazak u 1.HNL.

Osijek 2- Šibenik 1:0 (0:0)

OSIJEK- Stadion u Gradskom vrtu. Gledatelja 300. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić). Strijelac: 1:0 Todoroski (60.). Najbolji igrač. Todor Todoroski (Osijek 2).

Osijek 2: Kukić (7), Šutalo (6,5), Gačić (6), Ćosić (6), Todoroski (7), Žaper (6), Marin (6), Caimacov (6,5) (od 90. Radeljić -), Talys (6), Kolega (6) (od 85. Soldić -), Daku (5,5) (od 46. Dago 6,5).

Šibenik: Labrović (6), Pecolaj (5,5), Vukorepa (6), Bilić (5,5), Blaić (5,5), Barišić (5) (od 64. Roca -), Bulat (5), Kukec (5,5), Antunović (5) (od 77. Celić -), Kendeš (5) (od 77. Maleš -), Prince (5,5).

27. travanj 2024 11:36