StoryEditorOCM
Nogometpripreme narančastih

Blijedi Šibenik poražen od Istre: Milin poslao na travnjak gotovo najjaču postavu, zaigrao i mladi Kosovar

Piše Krešimir Gulin
18. siječnja 2022. - 18:09

Nogometaši Šibenika zabilježili su i drugi poraz u tri pripremne utakmice koliko su odigrali u Medulinu. Ovaj put bolji od momčadi trenera Ferda Milina bila je pulska Istra 2:1 (0:0).

Puljani su poveli u 49. minuti golom Caseresa iz blizine, nakon loše reakcije obrane Narančastih. Šibenik je izjednačio u 65. minuti pogotkom Ivana Delića iz kaznenog udarca. Najstrožu kaznu izborio je Antonio Marin.

Pobjedu Istri donio je Antonio Ivančić u74. minuti, kada jezabio nakon još jedne uspavane reakcije zadnjeg reda Šibenčana.

Sveukupno, bio je to poprilično blijed Šibenik. Veći dio utakmice Istra je bila bolji suparnik, i samo zahvaljujući promašajima Puljana i dobrim obranam Rogića, Narančasti su izbjegli teži poraz.

Igra Šibenika zabrinjava naročito ako se uzme u obzir činjenica da je Milin protiv Istre na travnjak poslao praktički udarnu postavu.

Šibenik je igrao samo bez ozlijeđenih Batarela, Skorupa i Mine te Bačelića-Grgića koji još nije spreman na najveće napore, sve ostalo štotrenutačno ima na raspolaganju Milin je izveo na megdan Istri. Dapače, čak je i relativno kasno počeo mijenjati za jednu pripremnu utakmicu (tek nakon 65. minute), dakle susret s Istrom mogao bi se gledati i kao generalka za Hajduk (29. siječnja).

Inače, protiv Istre je zaigrao još jedan novak u šibenskom dresu. Riječ je o Malu Mehmetiju, 19-godišnjem krilo s Kosova koji je u prvom dijelu sezone igrao za trećeligaša Trnje. Prije toga bio je u juniorima Istre.

- Bila je ovo najzahtjevnija utakmica na ovim pripremama. Nismo možda odigrali kako smo očekivali. Olakotne okolnosti mogu nam bibi akumulirani umor i težak teren, no ne možemo biti zadovoljni rezultatom. Ali, mislim da je bilo i dobrih stvari i da to ide prema boljem – kazao je nakon utakmice Ivica Matas, trener vratara Šibenika.

Šibenik će u Medulinu, prije povratka kući, odigrati još susret za peto mjesto na Arena Cupu.

Za Šibenik su protiv Istre igrali: Rogić, A. Jakoliš, Perić, Bilić, Kvesić, Rak, Ćurić, Sahiti, Marin, M. Jakoliš, Delić. U drugom poluvremenu su ušli: Đaković, Klopp, Attys, Grdić, Škugor, Mehmeti, Lopez i Vidović.

28. travanj 2024 01:23