StoryEditorOCM
Mali nogometVrgorac na Baldekinu

Dalmatinski futsal derbi na Uskrsni ponedjeljak: Crnica ide po pobjedu i četvrto mjesto!

Piše Josip Čaleta Car
2. travnja 2018. - 12:27

Pozorno su u šibenskoj Crnici pratili razvoj događaja na završnici hrvatskog kupa u Našicama. Osim traženja novog osvajača kupa, Šibenčanima je bilo zanimljivo što je završnicu izborio i Vrgorac, sljedeći gost Baldekina. Vrgorčani su u polufinalu iznenadili futsal Dinamo uvjerljivom pobjedom od 5:1, da bi u finalu bili poraženi od Split Tommyja s tijesnih 3:2, što dodatno upozorava šibensku momčad da mora stopostotno biti u utakmici. Dok se odigravao kup, Crnica je odrađivala treninge i spremala se za ovaj vrlo važan susret. Trener Mladen Perica Štrla naglasak je stavio na igru u obrani, jer odatle sve započinje, a to je bila jedna od najslabijih točaka momčadi s kraja grada.


'Zadovoljan sam'


- Zadovoljan sam kako napredujemo, momci prihvaćaju moje razmišljanje, i to se već osjeti u igri. Šteta što smo u Osijeku ostali bez dva boda, no to je samo jedna greška koja nas je skupo stajala - ističe Perica. Ipak dva tjedna dovoljno je vremena za vidanje rana, tako da u derbiju protiv Vrgorca očekujemo kompletnu momčad na parketu, osim Dragana Vukovića koji će zbog crvenog kartona taj susret pratiti s tribina. Vrgorac je trenutačno četvrti i s obzirom na raspored ima realne šanse da na toj poziciji i ostane. Na sam spomen Vrgorca, šibenski strateg se uozbilji.

- Jedna vrlo iskusna ekipa, koja se najviše pojačala ove zime. Svakako spadaju među četiri najbolje hrvatske momčadi, no mi kao i uvijek idemo po sva tri boda. Jako su kvalitetni i imaju najdužu klupu u cijeloj ligi, što njihovu treneru omogućuje da igra s više od deset igrača - referirao nam je Perica. Vrgorac sigurno ima kvalitetu, no igranje na Baldekinu ipak je druga priča. Šibenčani su svjesni važnosti ovog susreta, no isto tako u slučaju poraza ima još dosta prostora da se izbori peta ili šesta pozicija, koje vode u doigravanje.


Teške utakmice


- Mi o porazu ne razmišljamo, no svakako nam je najvažnija utakmica protiv Squarea na Baldekinu jer je to izravni konkurent i pobjedom ga izbacujemo iz utrke. Mi smo sve napravili, cilj da primamo što manje golova na neki način se ostvaruje, no pred nama je sada serija teških utakmica u kojima ćemo vidjeti koliko tko vrijedi - zaključuje Štrla. Ono što svakako veseli jest činjenica da ozljede postaju prošlost, polako sa smanjenom minutažom u momčad se vraća i Josip Vukičević, a u Osijeku se sačuvalo i Niku Škugora, tako da će Crnica na Baldekinu biti gotovo kompletna.

Publika je važan faktor šibenske momčadi, pa se očekuje da odaziv ne izostane ni ovoga puta, a susret između Crnice i Vrgorca igra se na Uskrsni ponedjeljak s početkom u 19.30 sati.

28. travanj 2024 06:49