StoryEditorOCM
Mali nogometKad žene zaigraju nogomet

Buga najbolje zabija: Mirlovićanke znaju s "bubamarom" - osvojile turnir u Metkoviću

19. srpnja 2017. - 12:45

Da cure iz Mirlović Zagore sjajno barataju "bubamarom" to se odavno zna. No, Mirlovićanke su svoje nogometne vještine potvrdile još jednom, i to na Memorijalnom malonogometnom turniru "Eugen Erjauc" turniru u Metkoviću s kojeg su se vratile kao pobjednice.

Na tom turniru, ekipa ŽMNK Mirlović Zagore je nastupila prvi put i odmah odnijela sve najvažnije nagrade. Naime, Mirlovićanke su uz zlatne medalje i pobjednički pehar osvojile i prijelazni pehar koji je prvi put od kad je turnira napustio Metković i otišao u Šibensko – kninsku županiju. One imaju i najboljeg strijelca, ili golgetericu-  ona se zove Buga Slavica.

Inače, metkovski turtnir je tradicionalni muški i ženski malonogometni turnir, na kojem nastupaju ženski klubovi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine (poput Ljubuškog i Čapljine koji imaju svoje ženske nogometne ekipe), te domaćini iz NK Neretve koji u svom sastavu trenutno broje oko sto djevojčica.

U utakmicama u skupini ŽMNK Mirlović Zagora svladala je ekipu ŽNK Sloga rezultatom 4 : 0, te ekipu C.B. Sat rezultatom 6 : 1 i time se plasirale u polufinale gdje su s rezultatom 2 : 1 pobijedile ekipu Cicije i ušle u finale turnira.

U finalnoj utakmici sastale su se s prošlogodišnjim pobjednicama ekipom Krim Team 2.
- U tvrdoj utakmici Mirlovićanke su brzo zabile vodeći gol preko Buge Slavice te propustile šansu za povećanje vodstva, da bi u zadnjoj minuti utakmice primile gol za izjednačenje. I kad su već svi mislili da će penali odlučiti pitanje pobjednica na scenu je stupila Anđela Rajčić. Ona je protivnicama otela loptu, prešla dvije igračice Krim Team 2 i dodala Luciji Aleksić koja je samo postavila nogu na drugoj stativi i poentirala za pobjednički gol u zadnjoj sekundi utakmice- priča Ive Nakić, predstavnik kluba.

U Metkoviću su ta Žmnk Mirlović Zagoru nastupile su: Anđela Rajčić, Buga Slavica, Antonija Petković, Lucija Aleksić, Mare Šižgorić, Josipa Sučić i Anđela Aleksić. Trener je bio Joško Nakić, a predstavnik kluba Ive Nakić.

Iz ŽMNK Mirlović Zagora pozivaju sve na Kup sv. Jakova, odnosno ženski malonogometni turnir koji će se uz hranu i piće održati povodom fešte sv. Jakova u nedjelju 23. srpnja u Mirlović Zagori.

28. travanj 2024 10:32