StoryEditorOCM
Košarka"popili" cedevitu

Veliki preokret Narančastih: u hrvatskom dvoboju Šibenka upisala prvu pobjedu u ABA 2 ligi

Piše Krešimir Gulin
18. prosinca 2023. - 16:56

Nedavno je Šibenka ostvarila povijesnu pobjedu svladavši prvi put Cibonu u Zagrebu u službenim utakmicama. Sada su Narančasti stigli do još jedne povijesne pobjede- prve u ABA 2 ligi.

Do prvog slavlja u drugom razredu regionalne košarke momčad trenera Damira Milačića stigla je u hrvatskom dvoboju protiv Cedevite Junior. Prije toga, Šibenčani su u ovom natjecanju upisali pet poraza i bili jedina ekipa bez pobjede.

Šibenka je bodove upisala unatoč akumuliranom umoru, jer ne treba zanemariti činjenicu da su manje od 20 sati prije početka dvoboja s Cedevitom u Širokom Brijegu završili susret domaćeg prvenstva u Zadru!?

Većim dijelom prvog poluvremena Šibenka je lovila prednost Zagrepčana. Momčad trenera Damira Mulaomerovića najveće vodstvo imala je sredinom druge četvrtine (35:22).

A onda je Šibenka zaigrala onako kako bi njezini navijači željeli da igra što češće. Konačno je proradila zonska obrana iz koje je proizašlo niz kontranapada s lakim koševima. Odličnu rolu pružio je Luka Babić, odigravši jamačno najbolje minute u šibenskom dresu.

Zato su Narančasti na krilima svega četiri-pet dobrih minuta stigli na minimalan zaostatak (40:41) i ponovno oživjeli utakmicu za koju se činilo da će lako kliznuti na stranu Cedevite.

U istom ritmu nastavila je Šibenka i nakon velikog odmora. Konačno je neke šuteve ubacio Amerikanac Foreman, a atraktivna zakucavanja isporučili su njegov sunarodnjak Howard i Skorić za vodstvo Narančastih (49:46).

Sve u svemu, jako dobru treću četvrtinu odradili su Šibenčani. Naročito, u obrani u kojoj je stolovao Howard gdje su limitirali cedevitu na samo devet poena.

Da su imali pokojeg raspoloženijeg napadača osim Foremana, odnosno da su pogodili još neki otvoreni šut za tri poena imali bi i veće vodstvo od plus šest (59:53) na kraju treće dionice.

Tricom Foremana na startu posljednje četvrtine otišla je Šibenka na najveću prednost (62:53), međutim nije uspjela mirno privesti utakmicu u svoju korist.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu gdje je vjerojatno ključni potez opet izveo Foreman na ulasku u zadnju minutu kod vodstva Šibenke (70:67). Šibenski Amerikanac je na samom isteku napada postigao koš i realizirao dodatno slobodno bacanje i zacementirao pobjedu svoje momčadi.

Drugu utakmicu na turniru u Širokom, Šibenka će odigrati u četvrtak u 18 sati protiv slovenskog Šenčura.

Šibenka- Cedevita Junior 79:69 (16:24, 24:20, 19:9, 20:16)

ŠIROKI BRIJEG- Dvorana ‘Pecara‘. Gledatelja 100. Suci: Radoš Savović, Ivan Milićević, Milanko Milanović.

Šibenka: Skorić (4), Hrštić (2), Bobek, Klarin (10), Pleadin (8), Howard (8), Foreman (17), Babić (18), Mandalinić (6), Perković (6), Škugor.

Cedevita Junior: Bogdanović, Ogrizović (3), Jelić (14), Allen (3), Kučić (14), Serdarušić (8), Mršić, Kosi (10), Batinić (17).

08. svibanj 2024 05:12