StoryEditorOCM
KošarkaŠibenčani u Splitu

Večeras prva utakmica četvrtfinala košarkaškog play offa: "Narančasti" će na Gripama imati i pomoć Funcuta

2. svibnja 2018. - 11:01

Košarkaši Šibenika u završnici regularnog dijela sezone spletom nesretnih okolnosti izgubili su četvrto mjesto i prednost domaćeg terena, pa će u prvoj utakmici četvrtfinala play offa morati na noge Splitu na Gripe. A na Gripama "narančasti" u zadnjoj međusobnoj utakmici nisu uspjeli obraniti plus 14 koliko su donijeli s Baldekina. Dapače, ostali su zaleđeni na minus 24:

- Iskreno, mislim da je nama igranje na Baldekinu veća prednost nego što je Splitu domaći teren na Gripama. Bez obzira na to, "žuti" su favoriti na svom parketu, Međutim, mi dolazimo u Split pružiti što bolji otpor. Što se tiče naše prošle utakmice koju spominjete, tada je Split pogodio čak 16 trica. Praktički sve im se otvorilo. Ako mogu to ponoviti i večeras, onda im svaka čast- kazao je Toni Nakić, nadareni krilni igrač Šibenika.

U taboru "građana" tinjala je nada o povratku Domagoja Bašića u doigravanju, no ozljeda je bila jača od želje kapetana da povede narančaste trupe u play off:

- Nažalost , i zadnji liječnički nalazi su pokazali da se radi o puknuću ligamenata i da se neću moći vratiti se za playoff. Užasno mi je krivo zbog toga što neću svojim momcima moći pomoći u narednim utakmicama ,ali bit ću njihov najveći navijač na tribini. Odradili smo lavovski ovu sezonu i vjerujem da u playoffu takoder možemo napraviti dobar rezultat- rekao je Bašić.

Osim njega, u posljednje vrijeme je još nekolicina igrača Šibenika imala problema s ozljedama (Gabrić, Vitali, Radovčić...):
- Najteže je stanje s Gabrićem koji nije trenirao od prošle srijede i utakmice sa Zagrebom. No, svi će oni biti spremni za Split i vjerujem dati svoj maksimum. Naravno, znamo što nosi play off, to je praktički sasvim drugo natjecanje. Igramo bez Bašića, čime je naš prosjek godina pao ispod 20. Znate, teško je bilo što očekivati s tako mladom momčadi, no idemo se maksimalno boriti na Gripe- istaknuo je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.

Otkrio je nešto i o mogućoj taktici kojom će se suprotstaviti "žutima":
- Split ima prednost u iskustvu i fizičkoj snazi. U prošloj utakmici smo preuzeli taktički rizik i dopustili Splitu više šuteva izvana. Oni su to sjajno iskoristili i zabili 16 trica. Slažem se s mojim igračem Nakićem da im treba skinuti kapu ako to uspiju ponoviti- veli Anzulović.

U Split se već danima spremaju i Funcuti, najžešći navijači Šibenika:
- Pozivamo sve članove i prijatelje da nam se pridruže u Splitu i da budemo prvi igrač naše momčadi sada kad je najpotrebnije. Idemo svi zajedno po polufinale- poručili su Funcuti.

Utakmica između Splita i Šibenika počinje u 18 sati.

27. travanj 2024 07:02