StoryEditorOCM
Košarkaskroman učinak

Šibenka nastavila nizati poraze u regionalnoj ligi. Ovaj put ih je nadigrao jedan od favorita

Piše Krešimir Gulin
2. veljače 2024. - 19:52

Košarkaši Šibenke i dalje nižu poraze u ABA 2 ligi. Ovaj put izgubili su od skopskog MZT-a, jednog od favorita lige. Već u ranoj fazi utakmice bilo je jasno kako su se Narančasti namjerili na momčad kvalitetnijeg i kudikamo šireg rostera.

Međutim, ni ta činjenica ne može opravdati Šibenčane za manjak angažmana koji je bio vidljiv. Jedina izlika Narančastima može biti akumulirani umor zbog silno gustog rasporeda utakmica u zadnje vrijeme.

Nedostatak energije kod Narančastih najbolje se vidio na broju prekršaja. ‘Napravili smo samo tri faula u 12 minuta‘, uzalud je zdvajao Josip Pandža, trener Šibenke na jednom od time outa.

Šibenka se koliko- toliko držala u igri zahvaljujući raspoloženom Foremanu koji je zabio čak 18 poena, međutim Amerikanac nije imao praktički nikakvu podršku suigrača.

Naročito centara koji nisu postigli niti jedan koš u prvom poluvremenu. A živjeti isključivo na vanjskom šutu bez unutarnje igre praktički je nemoguće.

Još kad se uz to igra loša obrana kakvu je prezentirala Šibenka u prvih 20 minuta, sasvim je logično da je na semaforu svijetlilo plus 18 za MZT na odlasku na veliki odmor.

Imala je Šibenka solidan period igre u trećoj četvrtini, ali MZT je dao gasa i brzo otišao na preko 20 razlike.

U kontekstu brojnih ozljeda koje ih muče od početka sezone Šibenčane može zabrinuti i podatak kako Foreman u nastavku utakmice nije kročio na parket iako je u prvom poluvremenu zabio pet trica, ili ga je trener samo htio poštediti.

I ovaj susret s klupe je odgledao Juraj Pleadin. Dakle, Narančasti nikako da se kompletiraju...

Nastave li ovako igrati u regionalnoj ligi Šibenčani će se teško odlijepiti sa zadnje pozicije na tablici koju trenutačno drže sa samo jednom pobjedom u devet kola.

Nakon poraza od MZT-a, Narančaste još čeka jedna utakmica na turniru u Novom Sadu. Protivnik će im u nedjelju u 15 sati biti slovenski Helios Domžale.

MZT Skopje - Šibenka 93:77 (25:20, 30:17, 24:20, 14:20)

NOVI SAD- Dvorana Spens. Gledatelja 100. Suci: Tomislav Stapić, Miloš Hadžić, Bojan Popović.

MZT Skopje: Russell (11), Krstevski (5), Petkov (2), Milovanovikj, Andonoski, Robev, Delalić (16), D. Stojanovski (8), V. Stojanovski (11), Baković (15), Worku (15), Tanasković (10).

Šibenka: Skorić (19), Lukić (18), Klarin (5), Howard (2), Foreman (18), Babić (14), Perković, Šarić, Škugor (1), Brajković.

02. lipanj 2024 07:30