StoryEditorOCM
Košarkanapeta utakmica

Šibenka i dalje jedina ekipa u ABA 2 ligi bez pobjede, Narančasti sve ‘prosuli‘ u zadnjoj četvrtini

Piše Krešimir Gulin
18. studenog 2023. - 20:11

Košarkaši Šibenke i dalje su jedina momčad u ABA 2 ligi bez pobjede. Narančasti ni u petom pokušaju nisu uspjeli stići do slavlja, iako su u dvoboju sa Subotičanima bili najbliži tome.

Odradila je momčad trenera Damira Milačića više nego korektne tri četvrtine, ali sve su prosuli u loših posljednjih 10 minuta susreta.

Protiv Spartaka je Šibenka odigrala najzrelije poluvrijeme na zlatiborskom turnir. Igru Narančastih vodio je sjajni Klarin, koji je u prvih 20 minuta ubacio 14 koševa.

Milačić je proširio rotaciju i dao dosta minuta svojim mladim igračima Škugoru, Bobeku i Šariću. Minutažu je najbolje iskoristio Škugor zabivši dvije trice.

Odlično je Šibenka otvorila i drugo poluvrijeme. Dopustili su Spartaku samo jedan koš u tri minute i otišli na najveću prednost plus 11 (47.36).

Držala je Šibenka lijepu prednost sve do kraja treće četvrtine kada je tricu za (55:45) pogodio Skorić. Međutim, Šibenka je tada četiri minute ostala bez koša što je Spartak kaznio serijom (10:0) za izjednačenje.

Srećom po Narančaste, dvije trice vezao je Foreman i prekinuo post svoje momčadi.

U zadnje dvije minute ušlo se u egalu (69:69). Promašila je Šibenka potom dva napada. Zato je s druge strane neumoljiv bio Cvetković, koji je zabio pet trica iz isto toliko pokušaja. Odlijepio se Spartak u tim momentima, pa za Šibenku više nije bilo spasa.

Dobra vijest za Šibenku je što joj se polako vraćaju ozlijeđeni igrači. Nakon Topolovića, protiv Subotičana je prve minute odigrao i vrijedni Amerikanac Howard.

Već u toj utakmici pokazao je koliko znači Milačićevoj momčadi u obavaljanju onih ‘nevidljivih‘, radnih košarkaških poslova.

Loša vijest je što se već drugu utakmicu za redom nije skidao Lovro Mandalinić.

- Mi se lagano kompletiramo. Tek kada budemo u punom sastavu bit će maksimalno konkurentni. Očekujem da se to dogodi na trećem ‘balonu‘ ABA 2 lige- kazao je Damir Milačić, trener Šibenke.

A domaćin tom turniru bit će Šibenik, od 18. do 22. prosinca. Gledatelji na Baldekinu imat će prigodu gledati dvije domaće utakmice Šibenke, protiv Cedevite Junior i slovenskog Šenčura.

Zanimljivo, odmah nakon završetka turnira u Zlatiboru Narančasti su sjeli u autobus i zaputili se u Zagreb gdje će u nedjelju u 20 sati igrati utakmicu domaćeg prvenstva protiv Dubrave. Bit će to četvrta utakmica Šibenčana u samo sedam dana.

Spartak- Šibenka 77:71 (18:19, 17:22, 13:14, 29:16)

ČAJETINA- Turističko rekreativni centar Zlatibor. Gledatelja 35. Suci: Ernad Karović, Damjan Gajšek, Boro Antovski.

Spartak: Cvetković (25), Milijašević, Stepanović, Kutlešić (5), Milisavljević (2), Radosavljević, Ilić, Medarević (6), Bojić (17), Sokolović (6), Čupković, Barna (16).

Šibenka: Skorić (3), Hrštić (6), Bobek (2), Klarin (14), Howard, Foreman (10), Babić (10), Topolović (8), Perković (12), Šarić, Škugor (6).

 

02. lipanj 2024 12:15