StoryEditorOCM
Košarkašuterski trening cedevite

Šibenčanima prisjeli ‘vitamini‘: još jedan težak poraz Milačićeve ‘bolnice na kraju grada‘

Piše Krešimir Gulin
25. listopada 2023. - 18:49

‘Ranjena‘ Šibenka nije uspjela ozblijnije parirati Cedeviti Junior. Sasvim očekivano, momčad trenera Damira Milačić još jednom je položila oružje u domaćem prvenstvu i ostala samo na jednoj pobjedi.

Kažemo očekivano, jer Šibenka trenutačno više sliči na nekad popularnu TV seriju ‘Bolnica na kraju grada‘, nego na ozbiljnu košarkašku momčad.

Koliko su Narančasti u problemima sa sastavom dovoljno govori podatak da je petorci startao mladi Škugor, što je malo tko mogao očekivati uoči sezone..

Međutim, ozljede su desetkovale Šibenčane, a u međuvremenu su ostali i bez američkog playa Browna. Na Baldekinu su već potpisali novog razigravača iz SAD-a Makalea Foremana i očekuju da se čim prije priključi momčadi. To bi se moglo dogoditi već u nedjelju za domaću utakmicu sa Škrljevom.

Također, u taboru Šibenke kao ozebli sunce iščekuju povratak barem dijela od kvarteta ozlijeđenih (Topolović, Howard, Paić, Pleadin). Prvi od njih na parket će se vratiti centar Topolović, koji još nije odigrao službenu utakmicu u narančastom dresu.

Što se tiče utakmice s Cedevitom, Šibenka je čak vrlo dobro otvorila. Ponajviše zahvaljujući dobroj roli Skorića, gosti su poveli (15:7). Ipak, već do kraja prve četvrtine Zagrepčani su preokrenuli rezultat (24:21).

Početkom druge dionice činilo se kako će domaćini odjuriti na veliku razliku. No, Hrštić i Perković držali su kakav-takav priključak.

Međutim, bila je to samo odgoda neizbježnog. Šibenka je igrala toliko loše u obrani da napad nikako nije mogao oporaviti deficita nastao na drugoj strani parketa.

Gotovo nestvarno zvuči podatak da su Narančasti već u prvih 20 minuta primili čak 64 koša, stoga je i logično da su imali minus 16 prilikom odlaska na veliki odmor.

Do kraja susreta bilo je pitanje samo na kojem omjeru će se zaustaviti semafor. Stao je na...

Cedevita Junior- Šibenka (26:23, 38:25, 28:20,)

ZAGREB- Dvorana Dom sportova. Gledatelja 150. Suci: Krunoslav Peić, Gordan Terlević i Goran Rogić.

Cedevita Junior: Ogrizović, Rašić (), Karačić (), Jelić, Allen (), Kučić (), Serdarušić, Mršić, Bilić (), Kosi (), Ljubičić, Batinić ().

Šibenka: Skorić (), Hrštić (), Bobek, Klarin (), Babić (), Mandalinić (), Perković (), Šarić, Škugor, Brajković.

07. svibanj 2024 14:02