StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šibenčani počeli s pripremama za novu sezonu; Evo kakve su ambicije kluba i što je predsjednik Egemen kazao o "slučaju Radovčić"

21. kolovoza 2018. - 13:29

Košarkaši GKK Šibenik počeli su s pravim pripremama za novu sezonu, koja za "narančaste" starta 6. listopada gostovanjem Gorice na Baldekinu. Kažemo pravim, jer se na Baldekinu vježba gotovo cijelo ljeto, no ne s punim igračkim kadrom. Međutim, od ponedjeljka su se "pod zastavu" treneru Miru Juriću stavili svi igrači na koje se računa u novoj sezoni.

Tako su se prvoj prozivci odazvali "starosjedioci" Bašić, Paić, Šarić, Nakić, Gulin, Jelić, Vlaić, Klepo i Rajčić, te "novaci" Junaković i Vuko. Na Baldekinu su na probi Nikola Blatančić, koji igra u norveškoj ligi, zatim Dubrovčanin Petar Šeparović i domaći momak Marko Grozdanić.

Također, s ekipom Mira Jurića treniraju i dva "kapitalca", trenutačno bez kluba – Nik Slavica i Zoran Vrkić. U svakom slučaju, naizgled puno bolja situacija nego lani u isto vrijeme, kad je na prvoj prozivci bilo više trenera nego igrača.

– Drago mi je što pripreme napokon počinju. Mislim da se još nismo potpuno igrački kompletirali. Međutim, kakvu god ekipu u konačnici imali, mogu samo obećati da će, kao i svih prethodnih godina, svaki igrač poštovati narančasti dres i ginuti za njega – kazao je Domagoj Bašić, kapetan GKK Šibenik.

Iskusni Bašić smatra da je uprava dovođenjem Junakovića i Vuke napravila dobar posao.
– Dobili smo dva vrlo kvalitetna igrača, ali i dobra momka. Uvjeren sam kako će oni puno značiti u razvoju naših mladih igrača, koji će uz njih zasigurno postati bolji košarkaši – veli šuter "narančastih".

Na početku sezone uvijek se govori o ciljevima.
– Možda bi bilo bolje o tome govoriti kad se kompletiramo. Međutim, želim reći da je momčad bila i u gorim situacijama od ove u kojoj se sada nalazimo i uvijek bismo uspjeli izvući maksimum. Vjerujem da i ove godine možemo ostvariti vrlo zanimljivu i uspješnu sezonu – poručio je Bašić.

Trener Jurić još uvijek se nada pokojem novom igraču, prije svega centru.
– Istina, i ja se nadam da nismo zatvorili igrački roster. Ja bih volio da dođe još neki igrač, međutim, on se mora uklopiti u našu financijsku konstrukciju. Činjenica je da smo postali zanimljiva sredina, pa nam se nudi dosta igrača. Uostalom, nekolicinu igrača imamo i na probi i tko zna, možda se netko od njih nametne i zasluži narančasti dres u novoj sezoni – istaknuo je Jurić.

Posebno je intrigantan podatak da na Baldekinu vježbaju prokušni igrači poput Vrkića i Slavice.
– Oni su top igrači. Trenutačno su bez angažmana i ne znam koji ih trener ne bi volio – veli Jurić, koji je kazao kako su u klubu već definirali sve prijateljske utakmice tijekom rujna. Prva će biti 1. rujna na Murteru protiv Luksemburžana.

Predsjednik GKK Šibenik Bashar Egemen naglasio je kako će klub u novoj sezoni biti orijentiran uglavnom na domaće mlade igrače. U tom kontekstu bilo je nemoguće ne spomenuti ljetnu sagu oko sudbine Krešimira Radovčića, koji je na koncu završio u Zaboku. Jer, koja je svrha razvijanja mladih igrača za druge klubove, budući da Radovčić ovog ljeta, isto kao i Roko Badžim lani, odlazi s Baldekina bez lipe odštete.

– Što se Radovčića tiče, moram reći da smo mu ponudili vrlo dobre uvjete u novom ugovoru, nakon što mu je stari istekao koncem prošle sezone. Ali, neću reći on, nego oni, nisu htjeli prihvatiti naše uvjete i nisu htjeli potpisati novi ugovor. U tom trenutku rekli smo "hvala lijepa" i "želimo im sve najbolje u nastavku karijere" te se okrenuli potrazi za novim igračem na poziciji plejmejkera. Konačno, pronašli smo ga u Martinu Junakoviću – objasnio je Egemen.

On je govorio i o ciljevima kluba.
– Nadamo se da ćemo pronaći centra kakvog želimo i u skladu s našim mogućnostima, ako ne uspijemo, idemo dalje s onim što imamo. Svi moraju biti svjesni toga da ove sezone imamo manji budžet, puno manji od Cibone, Zadra i Splita, ali ćemo se "potući" s njima na parketu. Uz napomenu kako nećemo ganjati pozicije, nego je cilj da naši mladi igrači igraju i razvijaju se – zaključio je Egemen.


Kakvu god ekipu imali, mogu samo obećati da će, kao i svih prethodnih godina, svaki igrač poštovati narančasti dres i ginuti za njega– veli kapetan Domagoj Bašić

27. travanj 2024 20:15