StoryEditorOCM
Košarkakošarka

Šibenčani još bez pojačanja pod obručima: Enigma Kaštropil - Špaleta samo na društvenim mrežama

25. rujna 2018. - 15:01

Košarkaši GKK Šibenik minulog su vikenda sudjelovali na tradicionalnom turniru u Širokom Brijegu. Momčad trenera Mira Jurića zauzela je posljednje, četvrto mjesto.

"Narančasti" su u polufinalu poraženi od domaćina Širokog 88:77, da bi u utakmici za treće mjesto izgubili od tuzlanske Slobode 98:91. Unatoč dvama porazima, trener "građana" nije sasvim nezadovoljan izvedbom svojih igrača. Inače, bile su to prve prijateljske utakmice od početka priprema koje je GKK Šibenik odigrao u punom sastavu, odnosno s dvojicom pridošlica Martinom Junakovićem i Tonkom Vukom.

– Na žalost, moram vas malo ispraviti i kazati da opet nismo bili skroz kompletni, jer se već na početku prve utakmice ozlijedio Domagoj Šarić i uopće nije igrao do kraja turnira – kaže Miro Jurić, trener GKK Šibenik.

Općenito, on je zadovoljniji utakmicom kontra Širokog, koji vodi iskusni hrvatski trener Danijel Jusup.
– Bila je to zaista tvrda i čvrsta utakmica. Rekao bih na trenutke čak i "prljava" od strane domaćina, naročito u kontekstu da se igrala prijateljska utakmica. Obilovala je i čudnim sudačkim odlukama. Primjerice, igrač Širokog digao bi ruku i priznao faul, a suci odsviraju nama prekršaj u napadu. Takvu nepravdu nisam mogao otrpjeti, pa sam zaradio i prvo isključenje u trenerskoj karijeri – rekao nam je Jurić.

Kormilar "narančastih" nezadovoljniji je izvedbom svojih protiv Tuzlaka.
– Tu utakmicu odigrali smo na refule. Vodili smo gotovo 70 posto utakmice i onda smo "pukli" i zbog nedostatka snage – veli Jurić.

Problema su Šibenčani naročito imali ispod obruča, najviše s igračem Slobode Božovićem, koji je zabio 25 koševa.
– Slažem se da smo "zaštekali" na visokim pozicijama – opet će trener "narančastih".

Nove snage pod upitnikom

Očito, rupe pod šibenskim obručima nije uspio "začepiti" ni iskusni Franko Kaštropil, koji je igrao za GKK Šibenik na turniru u Širokom.

– Prvu utakmicu Kaštropil je dobro odreagirao, međutim, očito mu je bilo preteško fizički izdržati dvije utakmice u dva dana – izvijestio je Jurić.

Znači li nastup u Širokom da će šibenski zet Kaštropil i u prvenstvu zaigrati u narančastom dresu? Naime, potraga za centrom na Baldekinu traje cijelo ljeto. Čini se, još uvijek bez uspjeha. Barem prema onome što smo doznali od Jurića.

– Ne, ne znači da ćemo moći računati na Kaštropila. Koliko znam, još uvijek nema na vidiku dogovora između Kaštropila i uprave. Moram i osobno obaviti razgovor s njim da znam na čemu smo. Jer, nema nikakvog smisla uigravati igrača na kojeg nećete moći računati u službenim utakmicama – govori trener "građana".

Posljednjih dana u košarkaškim se kuloarima spominjalo kako bi na Baldekin mogao doći i 211 centimetara visoki Zadranin Mario Špaleta, koji je lani igrao za Split.

– I ja sam pročitao tu informaciju na portalima i društvenim mrežama. Međutim, ja Špaletu vidio nisam, na treningu ga nema... Dakle, nema ga – slikovit je Jurić.

Drugim riječima, samo desetak dana prije početka prvenstva (6. listopada) Šibenik ima vrlo tanak igrački kadar. Jurić je na tu temu objavio silenzio stampa do prve službene utakmice. No, jedinstvena je konstatacija – ako se "narančasti" ne pojačaju do susreta s Goricom, čeka ih grčevita borba za opstanak.

28. travanj 2024 09:44