StoryEditorOCM
KošarkaDrniš je grad košarke

Petorka s Čikole- "Liliputanac" DOŠK Hrvatskoj dao pet reprezentativaca

Piše PSD.
22. prosinca 2016. - 19:53

Da je Drniš grad košarke znali smo od prije. Imena Stojka Vrankovića, Mihovila Nakića, Veljka Petranovića i mnogih drugih jasno svjedoče o tome. No, zapravo je fascinantno koliko se košarkaškog talenta krije u tako malom gradiću kao što je Drniš. Naime, sa svega oko 3500 stanovnika koji žive u Drnišu, tamošnji Košarkaški klub DOŠK u svojim redovima ima pet igrača, ili igračica koji nastupaju za reprezentaciju Hrvatske.
– Veliki napori koji se ulažu u mlađe uzrasne kategorije u DOŠK-u već nekoliko godina napokon su donijeli rezultate, pa je čak pet naših članova dobilo poziv u reprezentaciju. Riječ je o djevojčicama Luciji Cigić (2005.) i Nini Čulini (2003.), te o čak tri mlađa kadeta – Jurju Pleadinu, Josipu Pekasu i Mati Goreti (sva trojica 2003.). Veliki je to uspjeh za klub koji ima proračun od svega stotinjak tisuća kuna. No predan rad, puno uloženog truda, ljubavi, veliki broj organiziranih turnira doveo je do povećanja broja djece u školi košarke – govori nam Iva Jelčić, tajnica KK DOŠK.
Kako nam je kazala Jelčić, DOŠK tijekom godine organizira desetak turnira, od kojih čak tri međunarodna, pa je tako u juniorskom uzrastu ove godine u Drnišu gostovao i legendarni Maccabi iz Tel Aviva.
– U košarkaškom klubu trenira oko 150 djece u dobi od 6 do 16 godina starosti. Djeca su raspoređena u šest selekcija. Alen Šikić, Tomislav Štingl i Hrvoje Pekas treneri su muških uzrasta dok sa djevojčicama radi bivša reprezentativka Hrvatske, Marta Perlić, u košarkaškim krugovima poznatija pod prezimenom Čakić – veli Jelčić.
Osim već "opjevane" generacije 2003. koja je aktualni prvak županije i koja je osvojila veliki broj turnira, a koja u svojim redovima ima i najboljeg strijelca Hrvatske s Otvorenog prvenstva Juraja Pleadina, DOŠK ima još jednu sjajnu generaciju koja još uvijek ne zna za poraz i koja je osvojila četiri posljednja turnira pored Splita, Šibenika, Alkara i ostalih velikih klubova. Riječ je o dječacima 2006./2007. trenera Alena Šikića.
– Vrlo talentirana je i generacija najmlađih dječaka rođenih 2008./2009. koja tek dolazi, stoga možemo zaključiti da je pred Košarkaškim klubom DOŠK svijetla budućnost, te da će dres reprezentacije zasigurno obući i neki budući članovi tog kluba – zaključuje Jelčić.
Tko zna možda se među njima krije i novi Vranković, Nakić, Petranović, ili Čakić...

Preneseno iz Šibenskog lista od 22. prosinca 2016. godine

28. travanj 2024 03:14