StoryEditorOCM
Košarkadanas u 20 sati

Personalizacija i na košarci: za derbi Šibenke i Zadra na Baldekinu pooštrene mjere sigurnosti, a pobjeda bi puno značila i jednima i drugima

Piše Krešimir Gulin, Dražen Žura
11. studenog 2019. - 10:27

Susjedski košarkaški derbi Šibenik - Zadar počinje večeras u 20 sati.

Burno je bilo na Baldekinu između dva derbija, od utakmice s Cibonom u Zagrebu do sraza sa Zadrom u Šibeniku. U međuvremenu je uprava ‘narančastih’ smijenila trenera Mira Jurića unatoč solidnom omjeru pobjeda i poraza (4:2). Čelnici Šibenke taj potez su opravdali tvrdnjom kako ekipa nije izgledala dobro niti u pobjedama. Na Jurićevo mjesto instalirali su još jednog Šibenčanina Edija Dželaliju (50), koji je zadnji angažman imao u Kuvajtu, kao izbornik tamošnje muške reprezentacije. 

Kadrovske promjene zadesile su i igrački roster. Tako član Šibenke više nije centar Mladen Primorac:

- Jednostavno, momak se nije snašao u Šibeniku. Njegove igre nisu bile na željenoj razini. No, smiješne su priče da je Primorac bio nediscipliniran - kazao je Filip Vukičević, sportski direktor ‘narančastih’.

Promjene kod ‘narančastih’

Prema njegovim riječima, za sada, neće biti dodatnih izlaznih transfera. Neslužbeno se spominje mogućnost da Nik Slavica ponovno odjene narančasti dres.

Novi trener Šibenke preuzeo je kormilo u vrlo delikatnom trenutku, uoči dalmatinskog derbija sa Zadrom koji na Baldekinu uvijek budi posebne emocije:

- Odradili smo desetak zajedničkih treniga i ja sam zadovoljan kako su igrači reagirali. Drugo je pitanje hoće li to biti dovoljno za pobjedu protiv super dobrog protivnika kao što je Zadar - kazao je Dželalija.

Kao i svaki put kad Zadar gostuje u Šibeniku sigurnosne mjere su pooštrene. Tako su ulaznice za utakmicu personalizirane, a uopće neće biti u prodaji na dan utakmice- u ponedjeljak.

Junaković protiv svojih

Između obveza u u ABA ligi ugurala se i HT Premijer liga, u kojoj Zadrani dobro guraju, imaju pet značajnih pobjeda i svega jedan poraz, onaj protiv Cibone u Zagrebu. Novi ispit je na Baldekinu, tamo ih očekuje iznimno ozbiljan suparnik, Šibenka...

- Nedvojbeno, teška utakmica za nas pred punom dvoranom i to nakon ovog čudnog stanja što se tiče ABA lige, međutim moramo se maksimalno koncentrirati. Potrebno je glavom ostati “unutra”, jednako tako trebamo odigrati vrhunsku utakmicu. Treniramo jako dobro i to se mora negdje pokazati, vjerujem da će to biti baš protiv Šibenke - kazao je Martin Junaković, razigravač zadarske momčadi, ali i dijete Baldekina.

26. travanj 2024 17:17