StoryEditorOCM
KošarkaŠibenka u Europi

Narančasti protiv Slovaka na Baldekinu otvaraju nastup u Alpe Adria Cupu. Milačić ne paničari, ali traži pojačanja

Piše Krešimir Gulin
27. rujna 2021. - 10:38

Ne računamo li nastup u Regionalnoj, tadašnjoj Goodyear ligi u sezoni 2004./2005., košarkaši Šibenke izlaze u Europu nakon četvrt stoljeća. Naime, Narančasti su zadnju europsku utakmicu odigrali u sezoni 1994./95. kontra francuskog Pau Ortheza.

Ove godine Šibenčani će nastupiti u Alpe Adria Cupu, kojeg snažno podupiru nacionalni savezi tako da su klubovima plaćeni svi troškovi putovanja.

Momčad trenera Damira Milačića je u skupini s austrijskim Welsom, češkim Pardubicama i slovačkim Levickim Patritoima. Baš protiv Slovaka, Šibenčani će otvoriti europsku avanturu u utorak u 18 sati na svom Baldekinu.

- U Šibeniku sam već cijelo desetljeće i još ni jednom nismo igrali neku europsku utakmicu. Stoga smo jako motivirani. Veliki je to izazov za našu mladu momčad. Igramo protiv kvalitetnog protivnika, koji u svojim redovima ima nekoliko Amerikanaca i slovačkih reprezentativaca. Cilj nam je da se predstavimo u boljem svjetlu nego u prethodnim utakmicama- kazao je Domagoj Bašić, kapetan Šibenke.

A sezona nije poćela baš bajno za Narančaste. U prva dva kola hrvatskog prvenstva doživjeli su dva neugodna poraza. Najprije na Baldekinu od Gorice (56:73), a potom i u Jazinama od Sonik Puntamike (49:63). Čim se pogledaju ti rezultati jasno je da Šibenčani imaju velikih problema u napadu:

- I to je jedan od razloga zašto mi je drago da otvaramo Alpe Adria Cup pred našim navijačima. Njihova pdorška je silno potrebna našoj mladoj ekipi. Protiv dosta iskusne i fizički moćne ekipe iz Slovačke očekujem napredak u odnosu na prošle utakmice. Prije svega, očekujem da se opustimo u napadu. Ne vidim bojazan za ono to nas čeka u budućnosti,jer znam da momci kvalitetno rade- istaknuo je Damir Milačić, trener Šibenke.

Ipak, on očekuje dolazak još nekog pojačanje. Prvenstveno, na visokim pozicijama:

- To je točno, ali moramo vidjeti što će biti s ozljedom mladog Klarina, jer nemamo pravog 'back up' playmakera za Arslanagića. Znate, teško je naži adekvatno pojačanje koje će biti kvalitetno i uklopiti se u naše financijske okvire. Ja nisam paničar i nežim dovoditi igrača reda radi, želim da nas taj košarkaš unaprijedi- zaključio je Milačić.

Utakica Šibenka- Levicki Patrioti igra se u utorak u 18 sati u dvorani na Baldekinu. Dopušten je ulaz samo gledateljima s digitalnom EU Covid potvrdom.

28. travanj 2024 18:41