StoryEditorOCM
Košarkaprvi trijumf novog trenera

Narančasti izašli iz crne serije: Šibenka velikim preokretom do vrlo važne pobjede

Piše Krešimir Gulin
20. siječnja 2024. - 22:02

Košarkaši Šibenke konačno su izašli iz crnog niza u koji su upali još početkom prosinca i senzacionalne pobjede nad Cibonom u Zagrebu.

Narančasti su poslije četiri uzastopna poraza stigli do vrlo važna pobjede protiv Škrljeva u Kostreni, jer su ozbiljno odmakli od opasne zone.

Ujedno, bilo je to i prvo slavlje za Josipa Pandžu, u njegovoj drugoj utakmici na klupi Šibenke.

A sudeći po početku utakmice rijetki bi stavili pokoji cent na slavlje Šibenčana, jer uraganski je bio start domaćina.

Košarkaši Škrljeva demonstrirali su rijetko viđenu preciznost u uvodnim minutama. Točnije, momci šibenskog trenera Edija Dželalije pogodili su prvih šest šuteva za tri poena. Kombinirano su bili točni Uljarević, Hollowell i Stanojević, pa je prednost domaćih začas iznosila (20:6).

Bio je to signal za trenera Šibenke Pandža da pozove minutu odmora, koji je bio nezadovoljan obranom svojih u prvoj utakmici s Dubrovnikom. A kako je na početku izgledalo u Kostreni činilo se da će biti puno gore nego u njegovoj premijeri na Baldekinu.

No, uspjeli su se Narančasti vrlo brzo ‘resetirati‘. Poglavito na krilima Skorića i Pleadina, Šibenčani su se već sredinom druge četvrtine vratili u utakmicu. Dapače, serijom (10:0) Šibenka je povela (36:32).

Međutim, nisu Narančasti nikako mogli riješiti problem zvan Stanojević pa je Škrljevo na veliki odmor otišlo s minimalnim vodstvom No, tih minus jedan (40:41) nakon 20 minuta izgledali su kao ‘med i mlijeko‘ poslije prvih nekoliko minuta susreta.

U dobrom ritmu Šibenka je bila i nakon izlaska iz svlačionice. Nizom od sedam poena Narančasti su došli do najveće prednosti (47:41).

Ali, kako je ova utakmica bila prava rezultatska klackalica, vrlo brzo je na štih došao domaćin. I dalje je vrlo raspoložen bio Srbin Stanojević i opet odveo vodu na mlin Škrljeva.

Međutim, kada je bilo najvažnije Šibenka je odigrala najbolje. U zadnjoj četvrtini Narančasti su dominirali na obje strane terena. Stisnuli su gosti obranu i dozvolili domaćinima samo dva poena u šest minuta četvrte dionice, baš kada se lomio rezultat.

S druge strane. pametno su Pandžini momci igrali u napadu. Najprije je povukao Lukić poput pravog rutinera, da bi najbolji igrać Šibenke ove sezone Klarin odigrao baš kapetansku rolu.

Nekoliko atraktivnih poteza iz rukava je izvukao i Howard te je Šibenka otišla ne nedostižnih (82:72).

U idućem kolu, u petak na Baldekinu Šibenka dočekuje zagrebački Dinamo.

Škrljevo- Šibenka 83:88 (27:18, 14:22, 26:23, 16:25)

KOSTRENA- Sportska dvorana Kostrena. Gledatelja 150. Suci: Tomislav Vovk, Nikola Perlić, Filip Copić.

Škrljevo: Uljarević (13), Bart (9), Gulin (2), Šljivarić (3), Svoboda, Salopek, Rajković, V. Šarić (4), Ćošić, Hollowell (27), Stanojević (25), Miljković.

Šibenka: Skorić (18), Lukić (17), Bobek, Klarin (13), Pleadin (14), Howard (4), Foreman (10), Babić (8), Perković (4), P. Šarić, Škugor.

06. svibanj 2024 04:36