StoryEditorOCM
KošarkaŠibenka dočekuje Osijek

Na Baldekin besplatno i bez covid potvrda: U kadar se vraćaju dva važna igrača, gripa svladala srpskog košarkaša

Piše Krešimir Gulin
29. ožujka 2022. - 12:44

Ambicije košarkaša Šibenke silno su narasle nakon uvjerljive igre i pobjede u Sinju na otvaranju Lige za ostanak. Međutim, Narančasti su bolno tresnuli o pod već u idućem kolu u Jazinama gdje su poraženi od 'fenjeraša' Puntamike.

S obzirom da je u Ligi za ostanak čak pet ekipa zgužvano u samo dvije pobjede razlike,  jasno je koliko je tanka linija između plasmana u play off i ispadanja u niži rang.

Stoga je svaka utakmica u ovom sportskom 'čistilištu' veoma važna, pa tako i gostovanje Osijeka na Baldekinu u srijedu u 18 sati:

- Iz regularnog dijela imamo 2-0 s njima i bila bi velika stvar da uspijemo pobijediti u međusobnom susretu i da dođemo i do te treće pobjede. Osijek je dolaskom Perkovića i Džajića proširio  roster. Sigurno je da će doći rasterećeni na Baldekinnakon uvjerljive pobjede nad Alkarom i dati sve od sebe da pobijede. Očekujem tešku utakmicu, ali isto tako očekujem da mi pobijedimo- kazao je Damir Milačić, rener Šibenika.

On je istaknuo kako se u momčad s određenom minutažom vraćaju Rebić i Pleadin. Međutim, najvjerojatnije neće biti srpskog internacionalca Sinoveca, koji ima gripu i nije od utakmice sa Sonikom uopće trenirao.

Momčad Osijeka vrlo dobro poznaje Pavao Paić, koji je lani igrao u srcu Slavonije:

- Ne smije nas zavarati zadnja utakmica s njima kada smo ih pobijedili s velikom razlikom, posebno jer imaju par dobrih individualaca koji mogu odlučiti tijek utakmice poput Porobića i Topolovića. Međutim u ovoj utakmici dosta toga ovisi o našoj izvedbi koja će nadam se biti kao i u Sinju i uz takav pristup i koncentraciju vjerujem u našu pobjedu.’

Inače, ulaz na Baldekin je  besplatan. Maksimalni kapacitet dvorane je 400 gledatelja, i konačno, bez Digitalne EU covid potvrde.

 

03. svibanj 2024 15:09