StoryEditorOCM
KošarkaVeliki uspjeh

Mlade košarkašice Šibenika postale prvakinje Hrvatske; Dvije igračice u najboljoj petorki, Antea Sutlović MVP završnog turnira

Piše šibenski.hr
28. ožujka 2022. - 08:27

Drugog i posljednjeg dana Završnog turnira Prvenstva Hrvatske za djevojčice do 13 godina odigrana je utakmica za najsjajnije odličje, kao i ona za broncu. U dalmatinskom derbiju ekipa Šibenika je ponijela naslov prvakinja Hrvatske, dok su se srebrom okitile Splićanke. U utakmici za treće mjesto slavila su Zagrepčanke, doj je domaćoj ekipi FSV-a pripalo četvrto mjesto, piše portal HKS

Split – Šibenik: 45:51 (5:14, 11:19, 14:4, 15:14)

Split: Pavela 4, Grubnić, Tabak 26, Negotić, Papak 9, Mrčela 2, Dunkić, Turić, Bubić, Kasalo 2, Nikolovski 2, Blagdan

Šibenik: Vlahov , Bandalović 2, Duić 4, Ivić , Piškulić, Sutlović 25, Klarić 4, Zamarin 6, Blaće 4, Rak, Vlaić 6, Berišić.

- Što reći nakon ovakve utakmice. Pripremali smo se najviše za pojedinke iz redova Splita: Tabak i na drugu ponajbolju igračicu Papak. Fokus nam ne bio na njima dvjema jer smatramo da ostatak ekipe nije toga ranga i pokazalo se ispravnim. Makar su one odigrale na svojem nivou. Napadački smo bili puno bolji nego jučer. Cure su se oslobodile grča kojeg su imale protiv FSV-a i to je danas funkcioniralo fenomenalnom igrom, pogotovo prvo poluvrijeme dok je išao šut. Kasnije su se one povukle, stisnule se, a na takve obrane je teško igrati. Nemaju one iskustva ni snage ubacivati iz velike udaljenosti. Opet su pokazale karakter, po tko zna koji put kao i na prethodnim utakmica poluzavršnice protiv Raguse i Zagreba te jučer protiv FSV-a kada smo se izvlačili iz teških situacija i na kraju jednostavno u furioznoj završnici lomili protivnike. Tako da oduševljeni smo svi skupa, ovo je nagrada za dugogodišnji rad- kazao je za HKS, Petar Zlatoper, ŽKK Šibenik.

Inače, dvije Šibenčanke izabrane su u najbolju petorku turnira- to su Lina Bandalović i Antea Sutlović.

Najkorisnija igračica turnira je Antea Sutlović, koja je briljirala u obje utakmice završnog turnira u Rijeci, protiv domaće ekipe FSV-a u polufinalu, a zatim i u finalu kontra Splita.

03. svibanj 2024 01:28