StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Lider Cedevita s nekadašnjim "narančastima" stiže na Baldekin; Jurić se nada da će Junaković stisnuti zube

18. studenog 2018. - 13:12

Košarkaši GKK Šibenika u ponedjeljak u 20, 30 sati na Baldekinu dočekuju Cedevitu, lidera prvenstva i jedine neporažene momčadi. Termin je kasno večernji, televizijski. Ne vaš sretan za "narančaste" koji su morali čekati da prođe devet dana od prošle utakmice s Hermes Analiticom. Teških devet dana za "građane", jer su morali vrtjeti film šokantnog poraza, kojeg su doživjeli sa zvukom sirene.

Inače, Šibenčanima ove sezone Fortuna baš i nije naklonjena, budući da su izgubili niz utakmica na jednu loptu. I tako imaju skor 2:4 i nalaze se praktički u borbi za ostanak, a vrlo lako su mogli biti pri vrhu ljestvice. U taboru "građana" nadaju se kako će se karta okrenuti i na njihovu stranu. Možda već u ponedjeljak kontra Zagrepčana:

- Svaka utakmica na Baldekinu za našu momčad stvara pritisak. Bez obzira, igrali protiv Cedevite, ili nekog drugog protivnika slabijeg rejtniga. Do sada smo pokazali da se sa svima možemo "potući", od Cibone, preko Splita, Osijeka... Sitnice su nas dijelile od pobjeda, vjerujemo da će nam se negdje vratiti. Cedevita je kvalitetna, ali igramo na svom parketu, pred punim Baldekinom gdje nikome nećemo olako prepustiti ulogu favorita- govori Miro Jurić, trener GKK Šibenika.

Kormilaru Šibenika glavobolje zadaje zdravstveno stanje playmakera Martina Junakovića. Najskorinijeg igrača lige muči tetiva:

- Nadam se da će Junaković stisnuti zube i biti O.K. Ako i ne bude imamo rješenja. "Skrpat" ćemo se sa Šarićem, Klepom i Gulinom- veli Jurić.

Premda se radi o njhovoj drugoj momčadi, Cedevita je sastavila respektabilnu ekipu. Tu su mladi Perković, Jordano, Bajo, Buljević... iskusniji Bošnjak, Ćorić, Wideman, Vitali...

Cedevitu će na Baldekin dovesti Ivan Kapov (47), koji je na početku igračke karijere koja je puno obećavala nosio dres Šibenke. Puno friškija sjećanja na Baldekin od svog trenera ima krilni centar "vitamina" Toni Vitali.

– Bit će mi drago vratiti se na Baldekin. Za Šibenik me vežu samo lijepe uspomene. Lani smo imali sezonu koja se samo poželjeti može. Od rezultata, odnosa ljudi u klubu, navijača... – kazuje nam Vitali.

Njegova Cedevita u Šibenik dolazi u odličnom ritmu, sa svih šest pobjeda i bez ijednog poraza.
– Mislim da stanje na tablici ne pokazuje realan odnos snaga između Šibenika i Cedevite. Mi smo se dosta mučili i poprilično teško izborili zadnje dvije pobjede. Unatoč tome što imamo sve pobjede, ne mogu reći da smo baš u vrhunskoj formi. Znamo da je Šibenik vruć i nezgodan teren i ne smatramo se favoritima. Ipak, dolazimo otvorenog garda i sa željom za pobjedom – kazao nam je bivši igrač "narančastih".

Prokomentirao je i svoju bivšu momčad.
– Mislim da su najveća snaga Šibenika mladi igrači koji su lani stasali. Nadalje, držim da se pogodilo i s dovođenjem igrača. Igrao sam i s Junakovićem i Poščićem, pa znam koliko su to dobri košarkaši i momci. Također, igrao sam nekoliko puta i protiv Vuke. Siguran sam da je Šibenik zaslužio imati bolji omjer. Doživjeli su nekoliko nesretnih poraza, koji su, ponavljam, danak kratke rotacije – zaključio je Vitali.
 

26. travanj 2024 17:53