StoryEditorOCM
Košarkawelcome kendriana

Košarkašice Šibenika ulaze pojačane u nastavak prvenstva: nakon Srpkinje Jeremić i Amerikanka Washington stigla na Baldekin

Piše Krešimir Gulin
28. siječnja 2021. - 10:35

Američka košarkašica Kendriana Washington stigla je u Šibenik i odradila prve treninge sa svojom novom ekipom na Baldekinu. Riječ je o 24- godišnjoj igračici iz SAD-a, kojoj će igranje u Šibeniku biti prvo europsko iskustvo.

Podsjetimo, Washington je drugo internacionalno pojačanje za ekipu Stipe Bralića u samo nekoliko dana. Prije Amerikanke na Baldekinu se pojavila srpska košarkašica Jovana Jeremić (25), koja je prije dolaska u Šibenik bila kapetanica niškog Studenta. Inače, i Jeremić se školovala u Americi.

Kako nam je kazao Bralić, i Washington i Jeremić igraju na poziciji visokog krila i trebale bi pomoći Šibenčankama pod obručima u borbi u Ligi za prvaka. Naime, Bralićev tim praktički nema klasičnog centra, izuzmemo li mladu Anticu Tabula, te stoga gaji brzu igru s puno šuteva za tri poena.

Inače, ove zime je vrlo prometno u ženskom dijelu Baldekina. Osim već spomenutih dolazaka, iz Šibenika su otišle Silov (Ragusa), Džafić (Split) i Vojvodić (Požega). Nadalje, ŽKK Šibenik je dobio osvježenje i u upravi. Funkciju direktora kluba preuzeo je Nenad Bakula, inače cijenjeni fizioterapeut kroz čije ruke su prošli brojni poznati sportaši, a mi izdvajamo Blanku Vlašić.

Košarkašice Šibenika Ligu za prvaka otvorile su pobjedom nad Trešnjevkom u Zagrebu. Iduću utakmicu igraju 13. veljače s Mursom na Baldekinu.

Naime, trenutačno je prvenstvena pauza zbog reprezentativnih obveza u kojima će iz redova ŽKK Šibenik sudjelovati trener Stipe Bralić i igračica Ivana Ujević. Oni u nedjelju lete u latvijsku Rigu, gdje će 4. i 6. veljače Hrvatska igrati protiv Njemačke i Sjeverne Makedonije i tražiti plasman na Europsko prvenstvo.

28. travanj 2024 06:35