StoryEditorOCM
KošarkaNovosti s Baldekina

Košarkaši Šibenke ponovno izlaze na europsku scenu: Momčad je gotovo posložena, traži se još jedan polivalentan igrač

Piše Krešimir Gulin
2. rujna 2021. - 12:07

Košarkaši Šibenke uvelike su promijenili izgled u odnosu na prošlu sezonu. Što se momčadi tiče, u njoj više nema lanjskih nostitelja igre- Širka, Freemana, Mikovića i Šarića. Njih će pokušati nadomjestiti povratnik u matični klub centar Pavao Paić, playmaker Adnan Arslanagić, koji je prošle sezone igrao u Škrljevu te krilni centar Patrik Jambrović, pridošlica iz Zaboka, i Bruno Rebić, kojeg košarkaška publika zna kao člana Splita i Alkara.

Novi je i trener. Dženana Rahimića na klupi Narančastih naslijedio je Damir Milačić, koji je na Baldekin došao poslije pet uspješnih sezona u sinjskom Alkaru.

- Jako sam zadovoljan sportskim dijelom i time kako izgledamo na parketu. Što se ekipe tiče, roster je manje- više zatvoren. Ipak, u normalnim okolnostima trebala bi namjošdvojica igrača. Ovako, razmišjamo o tome da angažiramo još jednog polivalentnog košarkaša koji bi mogao pokrivati krilne pozicije- kazao je Ante Nakić, predjsednik Šibenke, koji je ustvrdio kako su pokriveni svi dugovi z prošle sezone.

S Baldekina stiže i vijest kako Šibenka nakon desetljeća i pol opet izlazi u Europu. Naime, Narančasti će igrati u Aple Adria Kupu:

- Prihvatili smo poziv HKS-a, koji nam je pokrio sve troškove tog natjecanja, Odlučili smo kako je dobro da naši mladi igrač iizađu izvan okvira HT Premijer lige- pojasinio je predsjednik Šibenke.

Šibenka će u Alpe Adria Kupu igrati u skupini s austrijskim Welsom, češkim Pardubicama te slovačkim Levicama. Nakon šest utakmica u grupi, dvije prvoplasirane ekipe ići će u ćetvrtfinale

- Treneri uvijek imaju neka svoja nezadovoljstva, uvijek hoće više igrača, treninga... Međutim, ja sam doista zadovoljan svojim dosadašnjim boravkom u Šibeniku. Imamo relativnu neiskusno momčad, ali ono što je meni najvažnije stvorili smo dobru kemiju premda se neki igrači prije početka priprema nisu ni poznavali- rekao je Damir Milačić, novi trener Šibenke.

Prokomentirao je i igranje njegove momčadi u Europi:

- U tome je puno više plusova nego minusa.Jednostavno, morali smo izaći iz okvira ovog 'košarkaškog kazana' u kojem se nalazimo.Igrači moraju spoznati što znaiigrati dvije utakmice tjedno, ići na duga putovanja... Dugoročno, to je dobra stvar za klub svijetle tradicije i imena kao što je Šibenka- zaključio je Milačić.

28. travanj 2024 09:22