StoryEditorOCM
KošarkaPotres na Baldekinu

Košarkaši Šibenke ostali bez sportskog direktora: Filip Vukičević podnio neopozivu ostavku

Piše Krešimir Gulin
7. lipnja 2021. - 10:22
 Filip Vukičević podnio neopozivu ostavku na mjesto sportskog direktora Šibenke.Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Košarkaši Šibenke, poprilično iznenađujuće, ostali su bez sportskog direktora. Naime, Filip Vukičević je podnio ostavku na tu dužnost koju je obnašao protekle četiri godine u prvoligašu s Baldekina.

Svoju odluku Vukičević nije želio posebno objašnjavit ni komenitirati, međutim obrato se javnosti priopćenjem:

- Zahvaljujem svima na suradnji tijekom proteklih godina. Posebna zahvala ide igračima, njhovim roditeljima, trenerima, svim klupskim djelatnicima, članovima uprave i predsjedniku Anti Buriću. Svom nasljedniku želim svu sreću u radu i barem upola manje problema od onih koje sam ja imao- rekao je Vukičević.

Sad već bivši sportski direktor Narančastih istaknuo je kako je posebno ponosan na činjenicu što su svi mladi talenti s Baldekina potpisali ugovore s matičnim klubom:

- Pleadin, Klarin, Živković, Antić, Gulin, Vlaić i Solomun moraju biti budućnost Šibenke. U prethodnom periodu imali smo šibenski štih u momčadi, s najviše domaćih igrača od svih klubova Premijer lige. U mom mandatu su Martin Junaković i Toni Nakić postali seniorski reprezentativci, a svi naši mladići su bili u mlađim reprezentativnim selekcijama- naglasio je Vukičević.

Progovorio je i o prodaji 'obiteljske srebrnine' minulog ljeta. Ili, odlaska iz Šibenika super nadarene braće Ivišić u podgorički Studentski centar te Tonija Nakića u Cibonu:

- Bili su to najteži trenuci za klub, početkom pandemije. Jednostavno, morali smo prodati tri perspektivna mlada igrača kako bi klub preživio i u tome smo uspjeli- zaključio je sad već bivši sportski direktor Šibenke.

Inače, odlaskom Vukičevića čini se da neće biti zaključene promjene u čelništvu Šibenke. Naime, u srijedu bi trebala biti održana Skupština kluba na kojoj bi Narančasti mogli dobiti i novog predsjednika. Kako se neslužbeno doznaje, dosadašnji prvi čovjek Šibenke Ante Burić spreman je na odlazak. Kao njegov najizgledniji nasljednik spominje se Ante Nakić, inače pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Šibenika.

Premda je u javnosti dolazak Slavena Rimca u Šibenku predstavljen kao gotova stvar čini se da od toga neće biti ništa. Utoliko su se pokazale ispravnima konstatacije kako je objavljivenje Rimčevog imena kao novog trenera Šibenke još u vrijeme dok je trajao play off bilo nekorektno prije svega prema Dženanu Rahimiću, prošlosezonskom kormilaru Narančastih, ali i prema cijeloj momčadi.

27. travanj 2024 10:26