StoryEditorOCM
Košarka‘neprofesionalno i nesportski‘

Još jedna loša vijest za navijače Narančastih; Šibenik naprasno ostao bez domaćinstva turnira ABA 2 lige

Piše Krešimir Gulin
22. studenog 2023. - 12:10

Košarkašima Šibenke ove sezone baš ne cvatu ruže. U rezultatskom smislu su daleko ispod onoga što se očekivalo uoči sezone.

U domaćem prvenstvu Narančasti su na skromnom omjeru pobjeda i poraza (3:6). A što tek reći o ABA 2 ligi, gdje je Šibenka jedina momčad bez pobjede, na skoru (0:5).

Sada je prijatelje Šibenke zatekla i jedna loša administrativna vijest. Naime, Šibenik je ostao bez domaćinstva jednog od turnira ABA 2 lige koji je na Baldekinu trebao biti odigran od 18. do 22. prosinca.

Neslužbeno, razlog su veliki troškovi smještaja i organizacije, koji su navodno kudikamo veći u Šibeniku nego u drugim gradovima. Konačna odluka vodstva lige je da se turnir koji je trebao biti odigran u Šibeniku prebaci u Široki Brijeg.

O svemu su se iz kluba s Baldekina oglasili priopćenjem:

‘GKK Šibenka je zaprimila odluku vodstva NLB ABA2 lige o prebacivanju domaćinstva 3. turnira lige iz Šibenika u Široki Brijeg. Za ovaj potez vodstvo lige nije ponudilo objašnjenje, već su se zadržali na šturoj formulaciji kako se turnir neće održati u Šibeniku zbog tehničkih organizacijskih razloga.

Ulaskom u NLB ABA2 ligu s GKK Šibenkom je dogovorena organizacija turnira te smo od tog trenutka sa svojim partnerima započeli poduzimati potrebne radnje i ulagati sredstva kako bi turnir organizirali na visokom nivou, osigurali najbolje uvjete za trening i odigravanje utakmica te što bolje ugostili sve sudionike.

Ovakvo naprasno oduzimanje organizacije turnira bez konkretnih razloga i razgovora s Klubom smatramo izuzetno neprofesionalnim i nesportskim od strane vodstva lige, te lošim za promociju lige i košarke.

Kako je pretplata za sezonu 2023./24. uključivala i ulaz na sve utakmice ovog turnira, GKK Šibenka će pretplatnike obavijestiti o načinima obeštećenja- poručili su iz Šibenke.

02. lipanj 2024 16:53