StoryEditorOCM
Košarkaužasno prvo poluvrijeme

Još jedan težak poraz Šibenke u regionalnoj ligi; Milačić zdvajao: ‘Obrana nam je kriminalna!‘

Piše Krešimir Gulin
13. studenog 2023. - 20:00

Ni treća nije bila sreća za Šibenku. Dapače, u trećem nastupu u ABA 2 ligi Narančasti su doživjeli uvjerljiv poraz i još uvijek su bez pobjede u drugom razredu regionalne košarke.

U prvoj utakmici drugog ‘balona‘ koji se održava u srpskom Zlatiboru, momčad trenera Damira Milačića rutinski je svladala crnogorska Podgorica.

Osim nekoliko uvodnih minuta, sve drugo bilo je za brzi zaborav, barem što se tiče Šibenčana.

Solidni napad u prvoj četvrtini nije mogao pokriti ‘šuplju‘ obranu. No, ni minus šest na koncu prvog perioda i nije bio toliko loše kao ono što je uslijedilo.

A Narančaste je u drugoj dionici dočekao slobodni pad. Pristojno su se držali do (27:32), a onda je prednost Crnogoraca počela rapidno rasti. Serijom (10:0) Podgorica je stigla do plus 15 (42:27), a vrlo brzo i 20 razlike (49:29).

Igru svoje momčadi najbolje je opisao Milačić u jednom time outu:

- Obrana nam je kriminalna! Individualna odgovornost ne postoji. Prolaze nam prelagano ‘jedan na jedan‘, svatko tko uđe na prodor postigne nam koš- rekao je vidno nezadovoljni trener Šibenke.

U konačnici, Podgorica se zaustavila na čak 61 poenu u prvom poluvremenu. Rekli bismo, jedna ozbiljna momčad što Šibenka pretendira biti to si ne bi smjela dopustiti. Bila je to klasična rasprodaja ugleda, iako je uoči susreta Podgorica bila izraziti favorit, jer radi se o momčadi koja ‘puca‘ na sam vrh ABA 2 lige.

U drugom poluvremenu bilo je to tek puko odrađivanje posla. Crnogorci su uglavnom odmarali svoje najjače adute, ali prednost im nije značajnije padala. U samoj završnici, Šibenka je ipak malo kozmetički uljepšala konačni rezultat.

Jedina dobra vijest za Šibenku iz ove utakmice glasi da je ozbiljnu minutažu imao centar Topolović, koji se vraća iz ozljede. Na klupi je bio i drugi oporavljenik Howard, no nije ulazio u igru.

U idućem kolu, Šibenka će igrati protiv Širokog. Ta utakmica je na rasporedu u četvrtak u 21 sat.

Podgorica - Šibenka 91:74 (29:23, 32:11, 20:25, 10:15)

ČAJETINA- Turističko rekreativni kompleks Zlatibor. Gledatelja 50. Suci: Tomislav Stapić, Damjan Gajšek, Vladimir Mihailovikj.

Podgorica: Ratknić, Kountz (10), Ivanović (4), Anđušić (10), Kljajević (16), Čarapić (2), Brnović (9), Miller (8), Đukanović (10), Žižić (9), Vukčević, Sly (13).

Šibenka: Skorić (12), Hrštić (8), Bobek, Klarin (4), Howard, Foreman (17), Babić (13), Topolović (6), Mandalinić, Perković (14), Šarić, Škugor.

01. svibanj 2024 07:54