StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Ekipa Stipe Bralića dobila intrigantno pojačanje iz Portorika: lijepa Tayra Melendez dizat će Baldekin na noge

11. siječnja 2019. - 11:16

Košarkašice su u prošlosti davale puno razloga za slavlje šibenskom navijačkom korpusu. Uostalom, ženska košarka je najtrofejniji ekipni sport u Šibeniku, naročito otkako je neovisne Hrvatske. Međutim, posljednjih nekoliko godina ženski dio Baldekina uvelike je ostao u sjeni onog muškog. Razlog je manje - više u besparici, pa je teško više složiti respektabilnu ekipu, kao prije desetljeće ili dva, koja je harala domaćim parketima i dizala trofeje kao od šale.

Prvi dio s pet juniorki

No, jedna vijest lansirana iz tabora ŽKK Šibenika možda sramežljivo najavljuje buđenje ženske košarke u Krešimirovom gradu. U drugom dijelu sezone boje Šibenika branit će 25-godišnja Tayra Melendez, reprezentativka Portorika! Nedvojbeno, dobar je to marketinški potez uprave ŽKK Šibenika. Taj transfer zagolicao je maštu košarkaške publike. Posebice, onog muškog dijela, budući da je Portorikanka oku više nego ugodna. Ili, Tayra će nastaviti nemali niz ljepotica koje su defilirale parketom Baldekina.

 

 

No, Stipu Bralića, trenera košarkašica Šibenika isključivo zanima doprinos Portorikanke u igri njegove ekipe.
- Čujte, cijeli prvi dio sezone "izgurali" smo sa 6-7 igračica, od čega je pet naših juniorki. Participirale su još Marin i Chiabov, koje su praktički igrale samo utakmice. Budući da ove sezone iz lige ispadaju najmanje tri, a možda i četiri ekipe, morali smo se pojačati barem još jednom igračicom. Jednostavno, nismo se smjeli dovesti u situaciju da se, ne daj Bože, neka igračica ozljedi, jer u tom slučaju bismo se teško mogli skupiti za utakmicu. Tražili smo igračice i u Hrvatskoj i u okruženju, ali niti jednu nismo uspjeli dovesti. Na koncu, pomogli su nam menadžeri iz Europe koji imaju kontakte s američkim igračicama, koje su dosta jeftinije od europskih. Tako je izbor pao na Portorikanku Melendez.

Rođena u SAD-u

Da pojasnim, riječ je o djevojci rođenoj u SAD-u, koja ima i američko i portorikansko državljanstvo. Uostalom, igra za reprezentaciju Portorika. Držim kako se radi o sasvim solidnoj igračici za našu ligu i košarkašici koja će silno pomoći našim mladim igračicama. Zanimljivo, imali smo mogućnost dovođenja još kvalitetnije igračice iz Senegala, ali kod nje je bio problem vize koju bismo morali čekati najmanje mjesec dana. S druge strane, Melendez će nam se priključiti već sredinom idućeg tjedna - rekao je Bralić.

 

 

Melendez je visoka 170 centimetara i igra na poziciji krila. Prema Bralićevim riječima bit će mu korisna opcija više u rotaciji. No, na Portorikanku neće moći računati u prvom kolu drugog dijela prvenstva, u kojem Šibenik u nedjelju gostuje u Puli.

- Ne samo što neće igrati Melendez, nego uopće ne znam tko će na put u Pulu. Gripa je uzela danak i zadnjih nekoliko dana imamo svega 3-4 igračice na treningu. Ali, nama je puno važnija utakmica drugog kola sa Zagrebom, na kojoj ćemo vjerojatno moći računati na Melendez - veli trener košarkašica Šibenika.

 

 

 

 

Podsjetimo, prvi dio prvenstva Šibenke su završile na osmom mjestu na tablici s omjerom pobjeda i poraza (4:7). Međutim, zbog već spomenutog sustava natjecanja svakako treba izbjeći deveto mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak.

07. svibanj 2024 00:33