StoryEditorOCM
KošarkaPula, pa LIga za prvaka

Četvrta uzastopna pobjeda košarkašica Šibenika: Na Baldekinu ‘pao‘ Split

Piše Krešimir Gulin
14. siječnja 2021. - 08:59

Košarkašice Šibenika zabilježile su i sedmu prvenstvenu pobjedu. U zaostaloj utakmici su na Baldekinu svladale Split (82:70). Bila je to četvrti uzaastopni trijumf igračica trenera Stipe Bralića.

Rezultatski su gošće u završnici samo ušminkale poraz, jer tijekom cijele utakmice Šibenčanke su uvjerljivo vodile. Tako je nakon tri četvrtine njhova prednost iznosila 23 razlike. Poslije toga je Bralić dao minutažu svim svojim igračicama, pa i onima najmlađima.

Najefikasnija u redovima Šibenika bila Dujić s 19 postignutih koševa. Kapetanica Cigić je ubacila 17, Ujević 14, Tabula 11, Džafić sedam, Silov i Šarić po pet, a Vojvodić i Skrozić po dva poena.

Do kraja prvog prvenstvenog kruga Šibenčankama preostaje još samo gostovanje u Puli u subotu. Potom, već od 23. siječnja sezona se nastavlja Ligom za prvaka u kojoj će se natjecati šest najboljih ekipa u Hrvatskoj.

U finiš sezone Šibenčanke će bez Josipe Silov koja odlazi u ambicioznu duborvačku Ragusu, te Nives Džafić koja je će pomoći Splitu da izbori ostanak u ligi.

S druge strane, Šibenik će pokušati na tržištu pronaći jednu visoku igračicu kako bi bio što konkurentniji u Ligi za prvaka.

20. travanj 2024 01:44