StoryEditorOCM
KošarkaBitka za vrh

Bruno Markulin: Lijepe uspomene me vežu za "žute"- ali na Gripama želim pobjedu Jollya

16. siječnja 2017. - 14:23

Košarkaši šibenskog Jolly JBS-a u utorak u 19 sati gostuju na Gripana kod Splita. Bit će to pravi derbi košarkaške A-1 lige, a pobjednik te utakmice ostat će sam na vrhu tablice.

Nitko u redovima Jollya ne poznaje bolje momčad Splita od Bruna Markulina, koji je ljetos s Gripa preselio na Baldekin. A kada je Jolly JBS slagao momčad za ovu sezonu i dovodio Markulina mnogi su u Šibeniku sumnjičavo odmahivali glavom. No, on je demantirao sve nevjerne Tome i čvrsto ugrabio mjesto u početnoj petorci Jollya koji sjajno brodi ove godine. Dapače, iznad svih očekivanja drži vrh tablice A-1 lige sa samo jednim porazom (Zagreb). Markulinovu adaptaciju nije poremetila ni operacija slijepog crijeva:

- Ah, sada je sve to iza mene. Nije mi se bilo teško snaći u Jollyu budući daje ekipa super. Zadovoljan sam i cjelokupnom situacijom oko kluba, naročito time kako igramo- počeo je Markulin.

Nakon Nove godine problema sa zdravljem imala je skoro cijela ekipa. Na prste jedne ruke se mogu izbrojati oni koje gripa nije poharala. Je li to ostavilo posljedice uoči današnjeg derbija sa Splitom?
- Vjerujem da nije. Svi smo zdravi i spremni. Uzbuđeni smo pred utakmicu i dočekujemo dvoboj sa Splitom s velikim zadovoljstvom. Kako se to obično kaže- jedva čekamo istrčati na Gripe. Čeka nas prava košarkaška poslastica, zanimljiva utakmica i praktički borba prvo mjesto na tablici. Nadam se da će publika napuniti Gripe i tako dati dodatnu draž utakmici. Na parketu svaka momčad ima svoje adute. Držim da Jolly može dobro odgovoriti Splitu i na kraju pobijediti- veli šuter Jollya.

Bivši ste igrač "žutih" i u dušu poznajete momčad Splita. Na koga trebate posebno paziti:
- Split igra kao tim i bilo bi sebično bilo koga izdavajati. Uostalom, svaku utakmicu netko drugi preuzme odgovornost. Bilo iskusniji Kedžo, Rančić, Dijan, Širko ili Subotić, koji u kombinaciji s mladima Filipovićem i Jukićem mogu dobro odigrati protiv svakog protivnika- misli Markulin.

A kako Jolly treba odigrati da bi svladao Split?
- Recept je vrlo jednostavan. Moramo biti 100 posto angažirani u obrani, koja je naš forte. Uostalom, Jolly prima najmanje koševa u ligi. Uz to, trebamo biti koncentrirani u napadu. Jednom riječju trebamo odigrati kao u dosadašnjem dijelu sezone i onda pobjeda neće izostati- kaže Jollyeva "devetka".

Osobno, kako će vam biti istrčati na Gripe u "krivom" dresu?
- Čujte, mene jako lijepe uspomene vezuju za Split i Gripe. No, prije svega sam profesionalac. Dakle, očekujem da ću pružiti dobru partiju i imati razloga za zadovoljstvo na kraju utakmice. To znači da će Jolly pobijediti- zaključio je Bruno Markulin.

Trener Jollya Ivan Velić, koji je sjajno selekcionirao i ukomponirao momčad za ovu sezonu priželjkuje da će njegova momčad u Splitu biti na razini izvedbi iz prošle godine:
- Tri tjedna smo bez utakmice i nismo u natjecateljskom ritmu za razliku od Splita. To nam može biti minus. Ipak, očekujem vrlo neizvjesnu utakmicu. Što se kaže na jednu dvije lopte. Zaista, teško mi je reći na koju stranu će one otići. Nadam se na našu stranu jer silno vjerujem u svoju ekipu- rekao je Velić.

 

30. travanj 2024 11:57