StoryEditorOCM
OstaloOff Jazz & Blues Festival

Zvijezde jedanaestog festivala bit će legendarna Zdenka Kovačiček i svjetski car Rambo Amadeus

5. svibnja 2017. - 16:16


Raditi festival iza kojeg ne stoje veliki sponzori, koji nije korporacijski niti Ultra, više je dijagnoza negoli posao! Tako o šibenskom Off festivalu, govore njegovi organizatori Vojislav Marković i Marko Podrug, koji zbog stalnog nedostatka novca svake godine pomisle kako će odustati. No, zbog pet minuta ispunjenosti i sreće koju osjete nakon završetka svakog festivala i činjenice da on ima vjernu i ne baš malobrojnu publiku, čak iz drugih gradova, šibenski Off ovog će ljeta doživjeti i svoje jedanaesto izdanje.

Održat će se od 20. - 22. srpnja, a ovogodišnji program na neki će način biti popravni prošlogodišnjem. Naime, zbog kiše pozornica na Trgu I. G. Kovačića uz crkvu sv. Frane lani nije mogla ugostiti Filipa Novosela (tambura) i Tihomira Hojsaka (kontrabas), glazbenike ujedinjene u projektu gudalo protiv trzalice - Bow vs. Plectrum. Stoga su ove godine pozvani ponovo u Šibenik, a nastupit će prve večeri 21. srpnja.

-Spoj je to panonske tradicije i suvremenog jazza, a sve se može čuti i na njihovu debitantskom albumu koji je objavljen prošle godine. U međuvremenu je Bow vs. Plectrum postao vrlo tražen i održali su niz nastupa – kazao je Podrug predstavljajući ovogodišnji program.

U drugom dijelu večeri nastupit će Kries i Mojmir Novaković, dodao je Podrug.

-Nastao na temeljima legendarnog Legena, Kries nudi hrvatsku tradicijsku glazbu na gotovo šamanski način, udarajući na uši slušatelja primarnim ritmovima koji pozivaju na neobuzdani ples. Zvuk Kriesa, osim na standardnoj bendovskoj postavi, počiva i na lijerici, diplama, šargiji i gajdama.

Zvijezda 11. Off-a nesumnjivo će biti legenda hrvatske rock, jazz, blues, gospel i pop scene Zdenka Kovačiček koja u Šibenik dolazi s, pratećim bendom koji čine vrhunski jazz glazbenici, a njihov koncert otvorit će drugu festivalsku večer. U nastavku slijedi Kozmodrumom, grupa koju čine bubnjar Janko Novoselić, gitaristi Ivan Kapec i Elvis Penava, basist Goran Delač i klavijaturist Hrvoje Galler koji jazz kombiniraju s elektronikom, dubom i ostalim glazbenim stilovima.

Posljednja večer, 22. srpnja rezervirana je za brazilskog blues gitarista Igora Prada  i klavijaturista Raphaela Wressniga. Festival će pak zatvoriti Rambo Amadeus sa svojim pratećim bendom Two Winnetous koji je šibensku publiku oduševio prije tri godine kada je svoj nastup pretvorio u nezaboravni trosatni koncert.

-Mnogi su nas nakon toga pitali kada će Rambo Amadeus opet doći, a kako je i njemu Šibenik svidio, opet smo ga pozvali – zaključio je Podrug.

Kao prateći program, održat će se Festival joge koji pod pokroviteljstvom indijskog veleposlanstva organizira Dražen Škarica i na kojem će Šibenčani i svi zainteresirani uz vodstvo brojnih instruktora moći besplatno vježbati jogu na javnim gradskim površinama.

 

30. travanj 2024 05:49