StoryEditorOCM
OstaloBogatije nego ikada

U Noći kazališta u šibenskom HNK-u bit će "testosterona" i "golih na večeri", ali i drugih kazališnih iznenađenja. Provjerite program

Piše M. L.
8. studenog 2023. - 16:59

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku i ove će godine, 15. put za redom, obilježiti Noć kazališta. Ta se manifestacija, naime, u Hrvatskoj održava 15 godina, a šibenski teatar odmah ju je prepoznao i već prve godine pridružio se tada rijetkim kazalištima u zemlji koji su na taj način željeli popularizirati dramsku umjetnost i privući publiku.

Ovogodišnji program, najavljuju u šibenskom teatru, bit će posebno bogat, a traja će ne jedan nego više dana.

-Ove godine naše kazalište obilježava i 15 godina od profesionalizacije kazališta, kada je promijenilo službeni naziv iz Šibenskog kazališta u Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku. S obzirom na te dvije obljetnice, pripremili smo cijeli tjedan raznolikih događanja u našem kazalištu, i to za sve dobne skupine - poručili su iz šibenskog HNK.

Noć kazališta održava se, inače, posljednje subote u studenom, a ove godine to je 25. studenog. No, šibenski kazalištarci svoj će dan obilježiti višednevnim programom.

image

 

 

Tonka Lokas/Cropix

-Tako nas do kraja studenog očekuju ukupno četiri izvedbe, a riječ je o predstavama: „Dođi gola na večeru“ u produkciji šibenskog kazališta. Predstava koju je režirala Nina Kleflin premijerno je izvedena početkom listopada i, sudeći po reakcijama, publika ju je odlično prihvatila. Bit će održane dvije izvedbe i obje su u slobodnoj prodaji, a dvije izvedbe su namijenjene učenicima srednjih škola. Slijede komedija „Testosteron“ Teatra Exit, Ludens teatra i Kulturnog centra Osijek, a režiser je Jasmin Novljaković. Također, u sklopu programa za Noć kazališta bit će održan koncert klasične glazbe pod nazivom „Bernstein theatre songs“, a za najmlađe će igrati „Grudica– topla priča za hladne zimske dane“. Publiku očekuje i organizirani obilazak kazališta - najavljuju iz kazališta.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Evo i programa za višednevnu šibensku Noć kazališta:

 

20.11. i 27.11. „Dođi gola na večeru“ – slobodna prodaja

21.11. „Bernstein theatre songs“

25.11. „Grudica– topla priča za hladne zimske dane“

29.11. Teatar Exit, Ludens teatar i Kulturni centar Osijek: „Testosteron“

Nakon predstave Grudica koja će biti izvedena na samu Noć kazališta, 25, studenog u 11 sati, slijedi organizirani obilazak kazališta kada će publika imati priliku zaviriti u „skrivene“ kutke kazališta.

 

30. travanj 2024 14:31