StoryEditorOCM
OstaloU OKLAJU, U PETAK

Predstavljanje Zbornika radova o 330 obljetnici župe: ‘Promina - slavlje spomena, kao sjeme budućega

Piše Zdravko Pilić
8. lipnja 2022. - 13:01

Raskošni Zbornik radova o 330 obljetnici župe Promina, pod naslovom 'Promina - slavlje spomena kao sjeme budućega...' izišao je iz tiska i bit će svečano predstavljen u Oklaju, u Domu kulture, 10. lipnja 2022. godine, s početkom u 10 sati. Četiri dana kasnije, Zbornik će biti predstavljen i u Zagrebu,u kojem tradicionalni živi veliki broj Prominjaca i onih čiji su korijeni iz prominskog kraja – u dvorani Vijenac, Kaptol 29, i to 14. lipnja, s početkom u 19.30 sati. Knjigu će predstaviti dr.sc. Višeslav Aralica, glavni urednik, fra Ivan Maletić, prof.dr.sc.Edi Maletić, prof. dr. sc, Jasminka Karoglan Kontić i dr.sc. Zoran Aralica.

Organizatori predstavljanja knjige su Župa Promina i Općina Promina, koji će trajati od 10 do 13 sati, uz prigodni kulturno – umjetnički program. U 15 sati organizatori su za sudionike skupa predvidjeli i edukativni izlet, u nedavno otvoreni Eko Kampus Krka u Puljanima, s arheološkom zbirkom iz antičkog Burnuma.

'Pozivamo sve Prominjanje i prijatelje Promine na predstavljanje ovog velikog zbornika o 330 godina naše župe, o prominskoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Svi su dobrodošli' – kazao nam je Tihomir Budanko, načelnik općine Promina. Baš onako kako i stoji u predgovoru Zbornika - 'Oj, Promino, ja se s tobom dičim" riječi su svim Promincima znane i drage pjesme, jer, bez obzira gdje živjeli, svi smo mi neraskidivo vezani uza svoju postojbinu te uvijek i s ponosom ističemo svoje prominsko podrijetlo.'

image

promina

27. travanj 2024 20:46