StoryEditorOCM
OstaloOn line knjižnica

Od sada knjige produžite i rezervirajte preko interneta

8. veljače 2017. - 10:38

 
U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ od sada se knjige i druga građa za posudbu mogu rezervirati ili produžiti i preko interneta.

-Knjižnica nudi dvije nove on line usluge: rezervaciju građe i obnovu zaduženog primjerka, tj. produženje roka posudbe preko kataloga knjižnice na službenim stranicama www.knjiznica-sibenik.hr – poručuje diplomirana knjižničarka Marina Čalić Polegubić.

Dovoljno je da na web stranicama knjižnice pronađete izbornik katalog i kliknete na ikonu korisnik. Nakon što se identificirate, odaberite traženu opciju i ako nema prepreka da produžite željeni naslov, pojavit će se link obnova, objašnjavaju u knjižnici.

Podsjećaju i kako se usluga produženja može koristiti samo ako nije prekoračen rok do kojeg ste posudili knjigu, odnosno pod uvjetom da nemate zakasnine koju niste platili. Također ne može se produžiti isti naslov dva puta zaredom.  
Kada je riječ o rezervaciji potrebno je u izborniku katalog pronaći knjigu, CD ili DVD koji želite i potvrditi rezervaciju. Ako je rezervacija već postoji, formirat će se lista čekanja.

Rezervacija on line plaća se 5 kuna, jedanko kao i kada to napravite u knjižnici, a vrijedi 2 dana.

 

27. travanj 2024 09:39