StoryEditorOCM
OstaloBRŽE NE MOŽE

Filmovi upravo nagrađeni Oscarima, ‘Anatomija pada‘ i ‘Uboga stvorenja‘ ovaj su tjedan u kinu Arsen

Piše šibenski.hr
11. ožujka 2024. - 11:33

 

 

‘Anatomija pada‘ i ‘Uboga stvorenja‘, filmove sinoć nagrađene najprestižnijom filmskom nagradom Oscar gledamo ovaj tjedan u Kući umjetnosti Arsen! Pobjednički filmovi na programu su u četvrtak, dok sjajne filmove donosi i redovni program Art kina Arsen. ‘Prošli životi‘ i ‘Stranci‘ bit će prikazani u srijedu, a subota je rezervirana za Polako nikuda i The Holdovers, film za koji je Da‘Vine Joy Randolph nagrađena za najbolju sporednu glumicu!

 

Anatomija pada, film nagrađen Oscarom u kategoriji najbolji originalni scenarij na programu je Arsena u četvrtak u 18 sati. Riječ je o intrigantnoj sudskoj drami s elementima psihološkog trilera u režiji Justine Triet koja prati slučaj spisateljice koja jednog dana postaje glavna osumnjičena za ubojstvo supruga.  

 

Emma Stone nagrađena je Oscarom za najbolju glumicu u filmu Uboga stvorenja koji će u kinu Arsen biti prikazan u četvrtak u 20 sati. Radnja ove SF romantične komedije smještena je u viktorijansko doba i prati fantastičnu evoluciju Belle Baxter, žene koju s ruba smrti u život vraća briljantni, odvažni znanstvenik dr. Godwin Baxter.

 

Filmska srijeda u Kući Arsen donosi dvije prekrasne filmske priče. Film Prošli životi koji je na programu u 18 sati prati priču Nore i Haea od njihovog osnovnoškolskog prijateljstva do sporadičnih, neočekivanih kontakata i sudbonosnih susreta desetljećima kasnije.

 

Film Stranci koji je na programu u 20.30 sati otkriva pak što se događa Adamu i Harryju koji se jedne noći slučajnu susretnu na hodniku jedne londonske zgrade.

 

Filmsku subotu u Arsenu otvara novi film Damira Čučića Polako nikuda, neobičan hibrid između igranog i dokumentarnog filma koji je svjetsku premijeru imao na uglednom Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu. I ovaj film na malo drukčiji način zapravo priča ljubavnu priču, onu Marte i Olega. Film je na programu u 18.30 sati.

 

The Holdovers donosi dirljivu priču o profesoru koji radi u prestižnoj američkoj školi 1970-ih godina. Tijekom božićnih praznika profesor Hunham je prisiljen ostati na kampusu s nekoliko učenika koji nemaju kamo otići. Da’Vine Joy Randolph koja u filmu tumači kuharicu na kampusu za svoju interpretaciju Mary upravo je osvojila Oscara u kategoriji najbolje sporedne ženske uloge. Film će na velikom platnu Arsena biti prikazan u subotu u 20 sati.

28. travanj 2024 09:23