StoryEditorOCM
KnjigeVEČERAS U GRADSKOJ KNJIŽNICI

Predstavljanje knjige prof.dr. Zlatka Kramarića 'Nostalgija:kratka povijest zaborava'

22. ožujka 2018. - 13:20

'Nostalgija: kratka povijest zaborava' – naslov je knjige prof. dr. Zlatka Kramarića koja će se večeras, s početkom u 18,30 sati promovirati šibenskoj javnosti, u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. Knjigu će predstaviti sam autor i Vilijam Lakić, ravnatelj knjižnice, a pozdravnu riječ održat će Sašo Georgievski, predsjednik nevladine udruge Hrvatsko-makedonska tangenta. Nakon predstavljanja najavljen je i razgovor o knjizi koji će moderirati Nikola Urukalo.
Zlatko Kramarić (Osijek, 1956.) profesor je makedonske književnosti i kulture, teorije književnosti i kulturalne antropologije. Radi na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku kao redoviti profesor u trajnom zvanju, i kao gost-profesor na FON-univerzitetu u Skopju. Trenutno je generalni konzul Republike Hrvatske u Banja Luci. Prije toga, bio je i veleposlanik RH u Makedoniji i Kosovu.
Napisao je više knjiga, od kojih: 'Novi experimentum macedonicum' (1987.), 'Uvod u naratologiju' (1989.), 'Makedonske teme i dileme' (1991.), 'Diskurs razlike' (1995.), 'Identitet, tekst, nacija' (2009.), 'Jugoslavenska ideja u kontekstu postkolonijalne kritike' (2014.) i, u suautorstvu s Angelinom Banović-Markovskom, 'Politika, kultura, identitet' (2013.). Član je Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog filozofskog društva, Matice hrvatske, a 2015. godine izabran je za člana Makedonske akademije znanosti i umjetnosti (MANU).

28. travanj 2024 05:50