StoryEditorOCM
KnjigeDvostruka porcija kulture 

Najbolja uvertira u šibensku ljetnu noć: ‘Večer poezije uz Veru Vujović‘ u Muzeju grada

Piše Šibenski.hr
15. srpnja 2022. - 15:41

Kulturna udruga Fotopoetika u suradnji s Muzejom grada Šibenika donosi dvostruku porciju kulture kao najbolju uvertiru u šibensku ljetnu noć. Danas završava druga pjesnička rezidencija Vesna Parun i  to uz 'Večer poezije uz Veru Vujović'  od 19 sati ispred Izložbenog prostora šibenskog Muzeja, ulaz kod topova. 

Privodi se kraju dvotjedna pjesnička rezidencija Vesna Parun koju je ove godine svojim prisustvom i stvaranjem  na otoku Zlarinu, jednoglasnom odlukom tročlanog žirija, počastila Vera Vujović. A kraj će označiti pjesnička večer uz Veru i polaznice njene radionice kreativnog pisanja.

 - Pridružite se lijepoj večeri poezije s pjesnikinjom Verom Vujović, drugom gošćom na Zlarinu u sklopu pjesničke rezidencije Vesna Parun. Vera Vujović na Zlarinu je provela dva tjedna, a tijekom svog boravka u Šibeniku je održala radionicu kreativnog pisanja u prostoru Gradske knjižnice Juraj Šižgorić. Na pjesničkoj večeri svoje će radove s radionice pročitati i njezine polaznice - poručili su iz Fotopoetike.

Večer moderira poznati šibenski novinar i publicist, Marko Podrug. 

Projekt Pjesnička rezidencija Vesna Parun provodi se uz podršku Grada Šibenika i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a pokrenut je prošle godine kad je na Zlarinu gostovala pjesnikinja Andrijana Kos-Lajtman.

„Spajajući muzej i poeziju, želimo doprinijeti povećanju vidljivosti kulturnog programa u gradu, te istaknuti poeziju kao ono nešto vrijedno pažnje, čuvanja i češćeg izlaganja oku, odnosnu uhu slušatelja“, pojasnili su iz kulturne udruge. Naime, osim u večeri poezije, posjetitelji prije početka programa mogu prošetati Izložbenim prostorom Muzeja grada Šibenika – ulaz s obale i razgledati predivnu izložbu 'More ljudi obala' koju je postavila kustosica Anita Travčić

 Osim razgledavanja, posjetitelji mogu napisati pismo svom budućem ja te ga ostaviti u pripadajućem sandučiću kako bi ga dobili nekoliko godina kasnije. 

Ulaz na iznimno zanimljivu izložbu koja je tradicionalni dio programa šibenskog Muzeja je – besplatan. „Iskoristite priliku i na jednom mjestu uživajte u dvostrukom kulturnom programu koji će vam uljepšati ljetnu večer i odmaknuti vas od svakodnevice“, poručuju iz Fotopoetike

28. travanj 2024 13:36