StoryEditorOCM
Knjigepopunimo školske knjižnice

‘Ime mi je Krka‘: Nacionalni park donirao školama još jednu knjigu iz svoje bogate nakladničke djelatnosti

Piše Šibenski.hr
16. ožujka 2024. - 08:48

Projekt „Popunimo školske knjižnice“ pokrenut je 2007. s ciljem da se osnovnim i srednjim školama u Šibensko-kninskoj županiji doniraju knjige iz bogate nakladničke djelatnosti Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ kako bi se kod djece i mladih njegovala ljubav i privrženost prema Parku i prirodi općenito. Upravo je edukacija jedna od najvažnijih uloga zaštićenog područja, a znanje jedina stvar koja se umnaža kada se dijeli. Zato su oni koji poznaju Krku njezini najbolji glasnogovornici, a oni koji znaju kako možemo čuvati okoliš naš zalog za budućnost.

Na 264 stranice fotomonografije nalazi se 218 fotografija podijeljenih u devet poglavlja, popraćenih prozno-pjesničkom pričom. Autori fotografija su Mario Romulić i Dražen Stojčić, fotografski dvojac iz Osijeka.

image

Popunimo školske knjižnice, projekt je NP-a Krka

U svom umjetničkom radu najčešće su fokusirani na impresivne hrvatske pejsaže i kulturnopovijesne motive, pa se njihovim fotografijama Hrvatska često predstavlja svijetu. Popratni tekst napisala je Dobrila Zvonarek, profesorica hrvatskog jezika i književnosti i diplomirana književna komparatistica. Tekst je, zapravo, prozno-pjesnička priča o Krki od izvora do ušća koju priča ona sama.

Bogata izdavačka djelatnost Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ pokrenuta je 1994. godine. Bibliografija radova o rijeci Krki prva je knjiga tiskana u nakladi Javne ustanove „Nacionalni park Krka“. Objavili su je zajedno Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik i tadašnja Uprava NP „Krka“ 1994. Od tada je prošlo trideset godina, tijekom kojih je JU „NP Krka“ izdala šezdeset bibliografskih jedinica.

26. travanj 2024 22:44