StoryEditorOCM
Knjige‘samo istina‘

General Ademi nagrađen za najbolju knjigu o Domovinskom ratu: ‘Draže mi je ovo nego da mi netko uplati pola milijuna eura!‘

Piše Šibenski.hr, HRT
5. listopada 2022. - 18:12

General Rahim Ademi nagrađen je za najbolju knjigu o Domovinskom ratu. Njegova knjiga "Samo istina - ratni dnevnik generala Hrvatske vojske" donosi sažetak devet  vojnih operacija ključnih za pobjedu Hrvatske.

Priznanje je je generalu Rahimu Ademiju dodijelila Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. u suradnji s drugim udrugama proizašlima iz Domovinskog rata.

Ademi je zahvalio na nagradi i rekao da mu je ona neprocjenjiva. Zahvalio je svim vojnicima, časnicima, dočasnicima, ratnim vojnim invalidima, osobito "vitezovima koji su dali život za Hrvatsku jer su dali najviše".

- Da mi je netko na račun uplatio pola milijuna eura, ili dao ovu nagradu, vjerujte izabrao bih ovu nagradu - poručio je Ademi.

Inače, ova knjiga podigla je dosta bure u javnosti i izazvala val nezadovoljstva kod dijela branitelja, naročito oni šibenskih. Prije svega odnosi se to da dio Ademijeve knjige posveće Rujanskom ratnom podvigu u Šibeniku.

Među ostalim, udruga ‘Jastrebovi‘ u više je navrata demantirala neke dijelove Ademijeve knjige tvrdeći kako ona vrvi neistinama!

26. travanj 2024 16:56