StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Kako napuvati šlaufiće

3. rujna 2017. - 13:27

Dobra Parona čvrsto viruje da su u pravu svi gosti koji se zadnjih dana, kako prinosi štampa, žalu na nisku razinu ugostiteljske usluge u Rvaskoj. Ona je ionako umislila da je arbitar bez konkurencije za sve šta se tiče prvoklasne posluge i vaik je kritičkin okon gledala na kolege iz branše.

- Ma zamislite molin vas, podbočila se, kako je moguće da prema jednoj finoj gospoji, Zagrepčanki, konobar postupi ka jedan naš turuntaš ovoga lita - požurila je svojin štufin mušterijaman argumentirati svoje uglavnom loše mišljenje o ostaliman iz ugostiteljstva.

- Daklen, ota Zagrepčanka, fina jedna gospoja, došla je sa sinčićen u jedan ovdašnji lokal i naručila lignje na šlaufiće...
- Molin? - zagrcnija se pivon El Tigre toliko žestoko da ga je Bili Smo Uskoro triba dobro izbubati po kostiman. U trenu se razbudija i doša k sebi, spreman sa pomnjon saslušati dobru i poštenu gazdaricu.

- E, na šlaufiće, a šta je najgore, isto tako ka i vi reagira je i otaj drznik konobar.
- Ka šta bi svaki normalni čovik! - ne da na se El Tigre. To bi bili nešto ka kolutići? Zašto nije rekla "na buveliće?" - izbečija se prema njojzi, dok je B.S. Uskoro u pozadini ispod glasa stalno ponavlja: "Da lignje na šlaufiće..." krsteći se livon i desnon.
- Dobro, recite više šta se to tolko strašno dogodilo da se jedna fina purgerica tolko ofendila! - požuruje El Tigre Dobru Paronu koja se iza svoga caklenoga šanka, s povišenih pajola na podu ispričila prid njiman ka spomenik.

- A šta se nije dogodilo - pitan se, nastavila je rigati vatru na kolege šta na svakomen koraku srozavaju profesiju.
- Daklen, kada jon je konobar - turuntaš donija narudžbu, ote lignje na šlaufiće, nije baš nešto bila zadovoljna. Jednon riči, bilo je slabo pofrigano: na to je mali već iskrivija facu očiju punih suza, spreman izdreviti se u plaču, a ona je odlučila ne praviti nikakve scene, osin prigovoriti kvaliteti spize.

- A šta ste za ote novce tili da van još i napušen šlaufiće!? - odgovorija joj je ovaj na reklamaciju, a vrhunac je bija kada je, poslin svega, za piće sebi i malomen naručila običnu vodu.
- Ma dajte molin vas, razbacivati se na otaj način vodon dok masline i loze patu sušu, a zemjon Dalmacijon divljaju požari more samo jedna purgerica - revoltirano je zaključija B.S. Uskoro.

-E, nešto slično odgovorija jon je i konobar - dodala je Dobra Parona. Odbija je doniti šta je tražila, s ričiman da je to velika grijota, jerbo će lignje, zalivene vodon, pomisliti da ih je izija pas, a ne čovik! Eto, to je razina našega ugostiteljstva - zaključila je ljutito Dobra Parona i zaitnila štracu kanavaču u kantun šanka.

- A kakva je ovo razina? - ladnokrvno ka Klint Istvud zapita je El Tigre dok je priko šanka, u užurbanoj koloni promicalo pet-šest bakula strižući onin svojin antenaman navr' glave.
- E to je već dublja tragedija našeg ugostiteljstva! Ubiće nas neuke mušterije, ka i vi - pogledala ga je ka zmija žabu - koje ne znaju da je bakula u gostijonici siguran znak da se tute dobro kuva!

28. travanj 2024 03:51