StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava Šotobraco

Njemačka se izjednačila sa Rvaskon, a nije Apri-lili!

Piše Branimir Periša
7. travnja 2024. - 13:58

- Bože mili, cili svit se priokrenija, isto ka i vrime! - vapi Dobra Parona. Namisto tri marčane bure imali smo deset marčanih juga, a namisto da se Rvaska približava Njemačkoj ka svomen vičnomen uzoru, ota zemlja postaje sve više ka Rvaska, ‘moca i sina! - prikrstila se.

- Skužajte, od višednevnog juga glava mi je naresla za dva-tri broja i puca. Ne razumin šta oćete reći - reka jon je El Tigre sa bolnin izrazon lica.

Pa lipo! Evo čitan ovih dana da u Njemačkoj pada zadnja obrana najjeftinije cine kuglice sladoleda u Evropi. Još malo će biti 1,30 – 2 eura i sasvin sigurno doće na 3 eura. Njiovo Udruženje sladoledara priopćava da i oni tribaju nešto poduzesti, jerbo su in se digli troškovi. A ugostiteljstvo in je općenito pogođeno, i PDV in je vraćen na staru stopu. Narod je nezadovoljan i zabrinut; ljudi se pitaju koliko će dugo moći priuštiti taki luksuz za kuglu đelata. Eto, od otomen govorin! - objasnila mu je ka prvašiću iz prve klupe.

- E, pa šta? Imaće Njemci kada dođu liutovati domaću atmosferu! A ko je naše, rvaske familije pita jesu li zabrinuti oli nisu jerbo in triba kredit za počastiti se đelaton? Pa u nas je kuglica 3 eura biće još od lani. I neka, uostalon, Rvaska je top destinacija, a šta je Njemačka!? Jedna ledena sjeverna zemlja... - otpovrnija jon je držeći se za otu svoju, dva-tri broja veću glavu.

- A jopeta vas!? - skršila je ruke. Pa ol’ Njemci-turisti nisu naši gosti broj 1? Ako u njih čučne, u nas će leći, ako neće pod zemlju! Ol’ Njemačka i za nas nije destinacija kada triba ići štokoda zaraditi!? - gleda u njega ka da je nečitav u glavu.

- Aha, počelo je pribrojavanje turista...

Zbog ranijega Uskrsa ove godine sada će vako potrajati barenko narednih sedan miseci. Ko će oto izdržati!? - javija se iz kantuna B.S. Uskoro, također se držeći za glavinu.

- Šta, na vas jugo ne djeluje? Oklen van samo volje i snage za baviti se zvizdarijaman? - uputija jon je molećivo-bolni pogled.

- O, ne. Jugo je moje vrime! - veselo je zacvrkutala, cila ponosna šta je njojzi obrnuto nego većini navodno normalnoga svita. A turiste ionako pribrojavamo, to nan je u krvi, pa i onda kada ih nema. Sićate se kako smo brojili i u koroni, al’ one šta nisu došli!

- Ako van je bolje po jugu nego kada je bura, onda su van se pomišali živci! - odgovorija jon je skutreni B.S. Uskoro. Prišutija je kada mu je ona na oto otpovrnila da je njemu govoriti o važnin stvariman jednako uzaludno ka i prisidnika Milanovića svitovati neka se konačno uozbilji.

Onda je niko vrime u betulici zavlada tajac, dok tišinu nije prikinija B.S. Uskoro.

- Spomenili ste malo prija Udruženje sladoledara u Njemačkoj? Nisan čuja da u nas nešto takvoga postoji. Šteta, da ih ima, mogli su napraviti sprd za 1. aprila.

Angažirati prisidnika Zokija da naciji objavi kako će đelat pojeftiniti! 

- Niko to ne bi razumija kako triba! - reka je na to El Tigre. Jerbo je Milanović puno doprinija da nan već duže vrimena izgleda ka da je svaki dan Apri-lili! Da ne rečen štokoda puno gore!

02. svibanj 2024 16:26