StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Di je Ante drža konja?

23. svibnja 2018. - 12:56

Moca i sina… - prikrstila se Dobra Parona, ne viruje svojin očiman. Čita kako su se u Polači dovatila dvojica Prtenjača, bivši općinski načelnik Viktor i sadašnji Tomislav, pa ovi zadnji priko novina vadi mrtve onomen prvomen. Ne piše doduše, jesu'l možda braća oli rodijaci, pa bi in mrtvi mogli biti i zajednički, međutin, oti pusti mrtvaci su janjci - cilo pečeno stado i dikoje june, izideni na brk općinskoga proračuna bez ijedne naruđbenice… In šoma, Tomislav je zateka minus od pet mijuna kuna…

- Pa šta je tute tolko za čuditi se? - štufo je priupita El Tigre. Od janjaca bez računa i naruđbenice sve počne, i tako, priko mrtvih i namrtvo-pečenih doculjamo do Agrokora!


Čestita krađa


- Pa od otomen van i govorin, oduševljena je Dobra Parona. Ona se zapravo, čudi normalnosti otih Prtenjača i njiova javnog dijaloga, objašnjava zadivljeno svomen najdražen gostu. To su konkretne, čiste i poštene malverzacije, teško jon je i reć' krađe! Lipo je čovik, otaj Viktor, reka: "Jilo se i pilo jerbo se gradilo i stvaralo za moga mandata, a ja san častija i na otvaranju i zatvaranju radova!"

Čujte - zasjale su jon okice - pošten svit broji u janjciman – jedan tebi, tri meni, a zapravo pet janjaca na moj ražanj - i to svak razumi! Kada kradeš, radi to čestito, pa ajte, podbočila se - probajte vi tako kristalno jasno ka šta je itanje sa janjciman i junciman u Polači svatiti ovo s Agrokoron: neki rol ap, daun đons, Tom Đons, onda bonus vamo, bonus tamo… Šta znade obični čovik o mijunima dolara ol' miljardaman kuna? To su apstrakcije, ka Pikasova slika, istresla je svoje u jednomen dahu.

- Ma, meni je oto jasnije, al' mi nikako nije ćaro nešto drugo, kada smo već kod beštija, mrtvih oli živih, javija se Bili Smo Uskoro koji je dotada kutrija u kantunu.

- Ne mogu nikako dokučiti di je Ante Ramljak drža konja! - reka je skrušeno. Po njemu se vidilo da se prida, kako oto pitanje nad pitanjiman nadilazi njegove intelektualne sposobnosti. Jerbo, ako je u mailovima onin svojin kompanjoniman oduševljeno napisa: "Drago mi je šta jopeta jašen sa grupon Borg" ostaje nepoznatin di to isprid restorana "Fotić", ol' prid Saboron ima bjančug za vesti konja? I ko skupi đubar šta beštija napravi?


Puno đubra


- Dobro ste rekli, svaka čast! - ka da je s ovin granilo sunce Dobroj Paroni. Jerbo, šta bi vlasnici konja bili bolji od građana sa pasiman, za kojiman moraju kupiti kada se išporkaju na javnin površinaman!?

- Reklo bi se da je Ante veživa konja di mu je rekla aginica Martina, bivša potprisidnica Vlade. A đubar skupu i dostavu mu kući, za vrtlić oko vikendice! - odgovorija je El Tigre. Smatra međutin, da smo svidoci situacije di je đubra puno, na šlepere i vagune, jedino šta se ne zna od koje je beštije.

- Čujte, sva je dokumentacija u DORH-u a oni će navodno, pritresti cilu otu situaciju. Budući da je našin istražnin organiman najteže išta dokazati, da ne govorimo o vraćanju u narodnu kasu šoldi koje zdimi kaki glavonja, sve mi se čini da će in biti lakše pronaći Antinoga konja s Dalićkinin ularon o čemu se jedino naslućuje… - zabrinuto razmišlja Bili Smo Uskoro.

Na šta je Dobra Parona odgovorila da bi ona bila skroz zadovoljna kada bi bivša potprisidnica Vlade odgovarala za komunalni prekršaj – da nije kupila đubar za konjon, makar kljuse zajedno s ormon policija izvadila iz talijanske salame.
- Šta bi vlasnici konja bili bolji od nas sa pasićiman? - ponovila je i bubnila štracon o šank.

28. travanj 2024 09:51