StoryEditorOCM
FotogalerijaAkcija čišćenja

Pogledajte što su sve šibenski ronioci i njihove kolege iz drugih hrvatskih gradova izvadili iz mora u Docu

Piše šibenski.hr
24. ožujka 2019. - 12:42

U organizaciji novoosnovanog ronilačkog kluba "Dolac", povodom Svjetskog dana voda, u subotu je provedena akcija čišćenja podmorja u šibenskom Docu.

Šibenski ronioci i kolege iz Zagreba, Rijeke, Duge Rese i Splita koji su se priključili akciji, s morskog su dna izvadili raznovrsni otpad koji moru ne pripada. Od staklenih boca i čaša, automobilskih guma do protuzračne municije. Akciji su se priključili i brojni volonteri, među kojima i studenti Veleučilišta u Šibeniku koji su otpad prihvaćali od ronioca i odlagali u kontejnere koje je osigurao "Zeleni grad".

- Budući da su na ovom potezu uglavnom kafići očekivali smo u moru boce i čaše, ali ni u snu ovoliko koliko je izvađeno, izjavio je predsjednik RK "Dolac" Kristijan Grčić.

Osvježenje im je pripremila tvrtka Monin, koji je sve sudionike akcije častila hladnim čajevima i zdravim napitcima, a akcija je dobila i potporu sponzora: Grada Šibenika, TZ Grada Šibenika, tvrtki Maditeran sub i Marenavis, hostela Mare, Reprint tiska, Bar coda, kafića Domald i Domino te JU Tvrđava kulture i JU Priroda.
 

28. travanj 2024 17:39