StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Modne kombinacije podvučene burom

22. prosinca 2017. - 12:15

Bura je čista žena, sva oprana, umivena... To je samo jedna narodna izreka o hladnoj buri koja nam je ovih prosinačkih dana pokazala zube i primorala nas da povadimo iz ormara najtopliju odjeću. Iako će neke Šibenčanke reći kako ne vole zimu upravo zbog toga što svakodnevno moraju razmišljati što će odjenuti i kako zadržati eleganciju unatoč svim tim odjevnim slojevima, ima i onih kojima je upravo najhladnije godišnje doba ujedno i najdraže. Pravilnim izborom garderobe, vele, mogu se vrlo umješno istaknuti ženski atributi i prikriti eventualne mane, a uz to izgledati moderno i atraktivno.

Da je tomu tako, po tko zna koji put uvjerili smo se u điru šibenskim ulicama. Samo je nekoliko dama odjenulo kapute dužine do ispod koljena koji su krojem pratili liniju tijela, dok se većina odlučila za tople jakne različitih dužina. Ni materijali nisu bili ujednačeni, pa smo primijetili tople štofane polukapute stegnute u struku ili "običnog" ravnog kroja s metalnim patentnim zatvaračima ili dugmadima, njihove kožnate inačice obogaćene dugim toplim šalovima, robusne proštepane ili "napumpane" sportske jakne... Za prevariti buru siguran odabir bile su tople tajice ili traperice, a samo nekolicina prolaznica odlučila se za suknju u kombinaciji s gustim čarapama i čizmama visokim do iznad koljena, ultimativnim hitom ove zime.

Imate li i vi kakvu omiljenu odjevnu formulu za ove zimske dane koju bi podijelili s našim čitateljima? Imate?! U tom slučaju fotografiju nam možete poslati na našu e-mail adresu redakcija@sibenski-list.hr i s veseljem ćemo je objaviti u idućem broju.

27. travanj 2024 13:25