StoryEditorOCM
StilKAO U SALONU

Zanima vas kako sami možete skinuti trajni lak? Stručnjakinja za nokte otkriva trikove s kojima nećete uništiti svoje nokte

Piše NIna Glučina Ramadža
25. ožujka 2020. - 11:05

Svi mi koji idemo na tretmane trajnog laka u kozmetičke salone znamo da je tri tjedna maksimalan rok koliko možemo držati lak a da ruke i nokti izgledaju uredno.. A onda krenu problemi- nokti se krenu listati, okrhnu se krajevi koji zapinju za odjeću, boja izblijedi i skida se... a da ne spominjemo izrast koji se posebno vidi ako ste se taj mjesec odlučili za lak u nekoj upečatljivoj boji.

Kako zbog pandemije nećete još duže vrijeme moći kod svoje kozmetičarke, najbolje bi bilo da se sami uhvatite u koštac sa "sređivanjem" noktiju prije nego počnete improvizirati i lak uklanjati kao „naljepnice“ čime ćete uništiti površinu svojih prirodnih noktiju. Stručnjakinja za nokte otkrila nam je kako da sami kod kuće skinete trajni lak.

Trebat će vam: aceton, blazinice, turpija, pogurivač za zanoktice ili žličica, aluminijska folija, polirni blok i ulje.Zagrebite lagano turpijom cijelu površinu nokta, natopite blazinicu koju ste iskidali na manje komade dobro u aceton i stavite na nokte. Jedna do dvije blazinice će biti dovoljne za obje ruke. Nokte umotajte u aluminijsku foliju i pustite da odstoji 10-ak minuta.

Nakon 10 minuta trajni lak je već popucao i dio se može lako ukloniti ali ćete mu morati malo “pomoći” s metalnim ili drvenim pogurivačem zanoktica. U slučaju da ga nemate, poslužit će i čajna žličica.

Turpijom oblikujte i skratite nokte, a ako je u kutovima ostalo malo trajnog laka i njega isturpijajte.

Za kraj stavite običan sjaj na površinu nokta kako bi i dalje izgledali uredno. Nije preporučljivo odmah stavljati lakove za jačanje noktiju, bolje ih pustite da se malo odmore i oporave. Zanoktice namažite uljem za njegu kožice,a ako ga nemate poslužit će i maslinovo. Kada se dobro upije ruke hidratizirajte kremom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 00:53