StoryEditor
StilVaš mir

U ovim vremenima važno je pronaći kutak za sebe: radite li od kuće, donosimo vam par ideja kako srediti privatni ‘ured‘ i izvući najbolje iz okruženja

19. ožujka 2020. - 13:51
Shutterstock

Da nam je netko prije pola godine rekao da ćemo uskoro svoje poslovne obveze obavljati od kuće, vjerojatno u pidžami ili udobnoj trenirci, ne bismo mu vjerovali. Ali dogodilo se i to. Da bi novo radno okruženje poticajno djelovalo na nas potrebno je osmisliti, osposobiti i urediti svoje kućne urede.

Pronađite kutak za sebe u stanu, i stvorite od njega kreativnu oazu koja će biti idealna za obavljanje vaših poslovnih zadataka. Važno je da ured bude udoban, ali ne i preudoban, također ne bi trebao biti ni previše sterilan jer ipak ste u svojoj kući a ne u uredu, a najvažnije je da se u njemu osjećate dobro.

image
I komoda može poslužiti kao radni stol


Potrebna oprema

Za adekvatan ured kod kuće trebat će vam za početak radni stol i udobna sjedalica. Oni koji ih već imaju - izvrsno! Pola posla obavljeno, a koji nemaju, mogu naručiti online. Većina trgovina namještajem i dalje svakodnevno obavlja dostavu s maksimalno uspostavljenim mjerama opreza. Po primitku pošiljke uredno zbrinite ambalažu i operete ruke te uživajte u svojem novom stolu i stolici. Ako pak ne želite riskirati, improvizirajte. Kao radni stol vam može poslužiti stol iz blagovaonice, komoda ili čak malo šira polica na zidu.Čist zrak i svijetlo

Iskoristite to što napokon prozor možete otvoriti i zatvoriti (ako ga imate) kad god hoćete, bez da za odobrenje pitate kolege. Ustanite se rano, skuhajte kavu, i slušajte ranojutarnji cvrkut ptica dok provjeravate mailove. Ima li boljeg početka radnog dana?
Također, napokon ne morate više mučiti oči s napornim fluorescentnim led svijetlom. Odabir osvjetljenja samo je na vama. Najbolja kombinacija je puno dnevnog svijetla i lampa s neagresivnim žaruljama. Neka svjetlo ne ide ravno na monitor računala.

Dekoracija

Došli smo do najzanimljivijeg dijela. Neka slatka biljčica potpuno će osvježiti vaš novi ured, a za one koji vole slušati glazbu dok rade, radio će biti izvrstan detalj - pustite svoje omiljene pjesme i bacite se na posao. Onima koji vole mir i tišinu i glazba ih dekoncentrira, radio može biti detalj koji će ured učiniti šarmantnijim. Simpatični tapetić isto je zgodan detalj, osim što lijepo izgleda i stopala će vam biti toplija, a na radnom stolu izvrsno će izgledati i neki lijepi okvirić sa slikama. Ako imate viška tabure kod kuće, on može postati "fotelja" za ukućane kada vas posjete, ili kutak za vašeg kućnog ljubimca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. rujan 2020 00:07