StoryEditor
StilOpće je poznato da su muškarci opsjednuti dimenzijom svojeg ‘veseljka’, no...

Što je važnije: duljina, širina ili tehnika?

Piše PSD.
22. siječnja 2012. - 18:44

Ovisi li sreća u intimnom životu o centimetrima? Naravno, mislimo na dužinu muškog spolnog organa. To je tema oko koje su podijeljena mišljenja među ženama, iako, ruku na srce, sve više brinu o tvrdoći.

No, većina muškaraca opsjednuta je svojim penisom, i mnogi žive u strahu da njihova „muškost“ nije dovoljna. I pomno ga mjere, vjerujte, muškardini po cijeloj zemaljskoj kugli. Prosječni penis - kaže statistika - u erekciji je veličine od 13 do 15 centimetara, promjer 4, a opsega na korijenu 12. A kako žene gledaju na to?

PRIVJEŠČIĆ MOĆI

Počnimo s onima koji smatraju da je veličina i te kako bitna. Prije više od deset godina švicarska autorica Marianne Weissberg izdala je knjigu koja se još uvijek odlično prodaje „Posljednji privješčić moći“ u kojoj tvrdi da je za ženu i te kako važna veličina penisa, te da spolni odnos s obdarenim muškarcem pruža osjećaj s kojim se ni mašta, ni nježnost ni tehnika ne mogu natjecati.

Ona navodi da svaka žena koja je imala više veza poznaje i cijeni razliku, dugo se sjeća onog najobdarenijeg i nastoji zaboraviti skromnije partnere. Švicarska autorica se u svojoj knjizi ne bavi ženinim emocijama pri doživljavanju seksualnog zadovoljstva.

NIŠTA BEZ BLISKOSTI

I talijanska seksologinja Anna Sampaolo tvrdi da, gledajući strogo neurofiziološki, zadovoljstvo ovisi i o veličini penisa. Vagina je elastična, a prilikom uzbuđenja ona se povećava, produžuje, podmazuje... objašnjava ova Talijnka. Ako je penis malen, on ne može dovoljno podražiti i uzbuditi ženu kako bi mogla doživjeti orgazam.

No ona se slaže kako je važno i uzbuđenje, međusobno povjerenje, stupanj fizičke i psihičke bliskosti, te da će bez svega ovoga zadovoljstvo izostati bez obzira na centimetre. To bi ukratko bili argumenti za “velikog”.

ŠIROKI DAJE OSJEĆAJ PUNINE

No, nekim je ženama bitnija od dužine penisa njegova širina. Ona im se čini puno važnija, jer je širina ta koja daje osjećaj punine u vagini, a ne dužina. O dužini se misli da može biti čak i problematična, doduše s točke gledišta da penis prodire preduboko u unutrašnjost vagine.

Tako spolni odnos više nije ugodan, već može postati bolan. Ako je penis dovoljno debeo, može pritisnuti sve stijenke vagine i tako pružiti više užitka. Nadraživanje je puno snažnije i intenzivnije.

ŽENE ZAPRAVO NE MARE

Naravno da je i na temu “dužina-širina” napravljeno više istraživanja. U jednom istraživanju, koje je obuhvaćalo 556 žena u dobi između 19 i 49 godina, žene su pitali jesu li dužina i obujam penisa važni kod seksa. Osamnaest posto ih je reklo kako je veličina vrlo važna, a 22 posto je ustvrdilo da je najvažniji opseg.

57 posto žena je reklo da je veličina skoro nevažna, 53 posto ih je to isto tvrdilo za opseg. 25 posto ih je reklo da veličina penisa kod seksa ne igra nikakvu ulogu, a jednak je postotak žena to tvrdio za obujam. Inače, studija nije odredila točnu veličinu penisa jer nekim je ženama, naime, “veliki penis” već onaj prosječne dužine. Kako bilo da bilo, više od polovine anketiranih dama ustvrdilo je da veličina igra malu ulogu kod seksa.

TRAŽI SE I TEHNIKA

No puno žena usmenom predajom tvrdi da je puno bitnije što se i kako njime radi, nego veličina. Čini se da mnogo žena uopće ne pridaje veličini penisa važnost poput muškaraca. To im naprosto nije najbitnija stvar. Za žene, penis je „igračka“ koja ih uzbuđuje bez obzira na veličinu. Žene naravno pričaju o muškim alatima, ali kad to čine, puno češće pričaju o tome što je i kako s njime radio nego o centimetrima.

Naravno, ako je malo veći, ne škodi, ali ni “tehničari” nisu za odbacit. U nedavnom britanskom istraživanju među ženama 82 posto se složilo da je kvaliteta seksa puno važnija od dimenzija. U stvari pokazalo se da je mnogo „obdarenih“ muškaraca loše u krevetu.

MUŠKA OPSESIJA

Istina je da u većini slučajeva upravo muškarac fosira priču o dimenzijama svojeg “veseljka”. Zato se nemojte začuditi ako naletite na muškarca koji vas priupita: „Misliš li da je premalen?“ Nemojte uzeti centimetar u ruke i početi mjeriti (ako to napravite, možete ga i ubiti), niti previše razmišljati, jer bi sve što kažete moglo zvučati lažno.

Ako želite nastaviti vezu, najbolji bi odgovor bio: “Ne bih znala, ali ti si baš po mojoj mjeri.” Uostalom, možda se ona stara poslovica “Bolje vrabac u ruci nego golub na grani” odnosi baš na muške centimetre.

Irma NOVAK

Hrvati u zlatnoj sredini

Među najobdarenije muškarce spadaju stanovnici Južne Amerike i Afrike. Prvo mjesto po obdarenosti zauzimaju stanovnici Konga s prosječnom dužinom penisa od 17,93 centimetra, a slijede Ekvador (17,77 cm), Gana (17,31 cm) te Kolumbija i VeneZuela (17,03 cm). Hrvatski muškarci nalaze se u zlatnoj sredini, a njihova je prosječna dužina penisa 14,77 centimetara.

Od zemalja s prostora bivše Jugoslavije najveći penis imaju Slovenci (15,13 cm), Srbi (14,87 cm), Hrvati (14,77 cm) i Makedonci (13,98 cm). Ova brojka u Češkoj iznosi 14,89, Francuskoj 15,01, Grčkoj 12,73, Španjolskoj 13,85, a Italiji 14,95 centimetara. U crvenoj zoni, koja označava zemlje u kojima muškarci imaju najmanje penise, nalaze se Južna Koreja (9,66 cm), Kambodža (10,04 cm) i Indija (10,24 cm).

Ljubav je na selu

Skupina bugarskih znanstvenika odlučila je provesti veliko nacionalno istraživanje veličine penisa i volumena testisa kako bi dobili referentne vrijednosti koje bi poslužile u medicini pri praćenju razvoja u pubertetu. Nakon obrade podataka znanstvenici su uočili zanimljivu činjenicu: momci iz ruralnih krajeva imaju veće penise od gradskih mladića.

Naime, rezultati su pokazali da je prosječna dužina penisa na selu 9,7 centimetara, a u gradu 9,3 centimetra. U istraživanju je sudjelovalo više od šest tisuća volontera, od tek rođenih beba, pa sve do 19-godišnjih tinejdžera koji su dosegnuli spolnu zrelost.

Američka klasifikacija

Američka akademija plastičnih kirurga ovako klasificira i objašnjava mjere penisa u erekciji: Mikropenis: manje od 7 cm Mali penis: manje od 10 cm Srednji penis: između 12 cm i 17 cm Veliki penis: više od 18 cm

Postoci i centimetri

3 posto muškaraca ima penis od + - 7 cm
4 posto muškaraca ima penis od + - 12 cm
75 posto muškaraca ima penis od + - 15 cm
15 posto muškaraca ima penis od + - 18 cm
3 posto muškaraca ima penis od + - 20 cm

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 08:05